Témanapok
Rogers Iskola

A tanévet öt periódusra osztjuk: a periódusok témanappal kezdődnek és ünneppel záródnak. A témanapok alkalmával a gyerekek vegyes korcsoportban adott témának különböző oldalról való megközelítésével foglalkoznak, más és más művészeti ágakban -zene, mozgás, képzőművészet, dráma- tevékenykednek.

Sokszínű témanapunkra meghívtuk régi diákjainkat.

Izland egy mesebeli viking jégvilág.

A nap végére mindenki valódi mágusnak érezhette magát. 

Tanárok és a volt diákok mutatták be különböző - és sokszor nem mindennapi - hobbijaikat. 

A napot az év elején az élménypedagógiai képzésen tanult népek köszöntése című játékkal egymás köszöntésével kezdtük. 

Igazi költők és írók meséltek és olvastak fel a műveikből, a foglalkozásokon pedig illusztriációk, sőt saját versek is készültek. 

Temérdek foglalkozás közül választhattak a diákok: foglalkoztunk ritmussal, rímekkel, még a versek megzenésítésével is. 

Meghívtuk a régi diákjainkat, hogy most ők tartsanak témanapot a mostani Rogerseseknek.

A felsősök sok érdekes, a levegőhöz kapcsolódó, szakkörön vehettek részt vegyes csoportokban.  

Ünnepek

Az ünnepeink adják az életünk kereteit, fontos szerepük van a közösségépítés szempontjából. A tanév mindegyik szakaszát egy-egy ünneppel zárjuk.

 
Tovább

Kultúrkör

Az alsó osztályokban a hagyományos tantárgyakon kívül egy-egy különböző kultúra szimbólumaival, szokásaival, hagyományaival ismerkedünk.

 
Tovább

Óvoda

Színes óvodai életünk projektjei, a közös kirándulások, ünnepeink a gyerekek érdeklődésére és aktivitására helyezik a hangsúlyt.

 
Tovább

Táborok

Az erdei iskola, az év végi tábor és az osztálykirándulások, túrázások, gyakran a szülőkkel együtt, a tantervünk szerves részét képezik.

 
Tovább

Témanap

Diákjaink vegyes korú csoportokban, különféle művészeti ágakban egy előre megadott témát dolgoznak fel sokféle megközelítésben.

 
Tovább

Projektek

A projektek a tanulás-módszertani technikák elsajátítására, kipróbálására adnak lehetőséget. Fejlesztik a kreativitást és a szervezőkészséget is.

 
Tovább