Témanapok
Rogers Iskola

Az idei évünk első témanapján megmutattuk a sakk, az árnyjáték és a rajz sokszínűségét.

Szerettük volna megmutatni és felfedeztetni a gyerekekkel, hogy milyen sokszínű is lehet egy ilyen egyszerű téma. A nap indítása a tornateremben zajlott, ahol az egész iskola megnézett két filmet, majd Fekete – Fehér – Igen – Nem játékokat játszottunk. Végezetül a szakkört tartók mesélték el, hogy náluk a nap folyamán milyen tevékenységekkel is lehet foglalkozni. 

Sikerült a sokszínűséget megmutatni, hiszen a sporttól elkezdve a szövésen át az árnyjátékokig nagyon sok dologban kipróbálhatták magukat a gyerekek. Délután ismét a tornateremben gyűltünk össze, ahol a szakkörök bemutatták vagy elmondták, hogy milyen tudással, élménnyel, tapasztalattal lettek gazdagabbak. Az osztályok a nap végén még egy kicsit elvonultak a saját termükbe is, és ott bensőségesebb környezetben osztották meg egymással élményeiket.  

Szerettük ezt a fekete és fehér sokszínűséget!  

1
2
3
4
5
6
7
8
9
 

További cikkek

Ünnepek

Az ünnepeink adják az életünk kereteit, fontos szerepük van a közösségépítés szempontjából. A tanév mindegyik szakaszát egy-egy ünneppel zárjuk.

 
Tovább

Kultúrkör

Az alsó osztályokban a hagyományos tantárgyakon kívül egy-egy különböző kultúra szimbólumaival, szokásaival, hagyományaival ismerkedünk.

 
Tovább

Óvoda

Színes óvodai életünk projektjei, a közös kirándulások, ünnepeink a gyerekek érdeklődésére és aktivitására helyezik a hangsúlyt.

 
Tovább

Táborok

Az erdei iskola, az év végi tábor és az osztálykirándulások, túrázások, gyakran a szülőkkel együtt, a tantervünk szerves részét képezik.

 
Tovább

Témanap

Diákjaink vegyes korú csoportokban, különféle művészeti ágakban egy előre megadott témát dolgoznak fel sokféle megközelítésben.

 
Tovább

Projektek

A projektek a tanulás-módszertani technikák elsajátítására, kipróbálására adnak lehetőséget. Fejlesztik a kreativitást és a szervezőkészséget is.

 
Tovább