Eredményeink

Továbbtanulás

Gyerekeink könnyen és jól be tudnak illeszkedni más iskolákban.

A visszajelzések szerint a tőlünk elmenő gyerekek nagyon önállóak, öntudatosak, partnerként tudnak a körülöttük lévőkhöz fordulni, empatikusak, nyitottak, és semmiféle gondot nem okoz nekik egy más rendszerű oktatásba való beilleszkedés. Személyiségjegyeiknek megfelelően gyakran válnak vezetőkké és remek csapatjátékosok, tanulmányaikban pedig ugyanúgy teljesítenek mint nálunk.

Pedagógiai programunk lehetővé teszi a más iskolákba és iskolákból való átjárhatóságot. Negyedik osztály végére vállaljuk, hogy az országos kerettantervben, illetve NAT-ban lefektetett anyagot a gyerekek számára elérhetővé tesszük (melyet ki-ki a képességei szerint teljesít) így könnyítve meg a továbbtanulást. A nyolcadik évfolyam első félévében különös hangsúlyt fektetünk a jelenleg érvényben lévő felvételi tárgyakkal kapcsolatos készségek fejlesztésére.

Az iskolánkból távozó gyerekek továbbtanuláskor, képességeiknek megfelelően, közel azonos arányban választanak alapítványi (alternatív) és hagyományos oktatási intézményeket.