Eredményeink

Matematika versenyek

A Nemzetközi Kenguru Matematikaversenyen, MatekGuru Kárpát-medencei Matematika Csapatversenyen és a Bolyai Matematika Csapatversenyen rendszeresen részt vesznek a diákjaink.

A versenyt nem szoktuk erőltetni, de támogatjuk azokat a gyerekeket, akik érettnek érzik magukat arra, hogy megbirkózzanak a versenyhelyzethez kapcsolódó kihívásokkal.

MatekGuru Kárpát-medencei Matematika Csapatverseny

A versenyen a 4 fős csapatoknak olyan feladatokat kell kidolgozni, melyekre a versenyzők biztos, hogy találnak megoldást, ám a csapattagok ügyességén múlik, hogy mennyire lesz tökéletes az a megoldás.

2020-ban harmadiktól nyolcadik évfolyamig összesen 9 csapattal neveztünk a 16. MatekGuru Kárpát-medencei Matematika Csapatversenyen.

Mindenki remekül szerepelt! Különösen büszkék vagyunk a hatodikos lányainkra - Farkas-Glóner Emília, Havasi Johanna Flóra, Katona Tímea, Kotta Csengele, akik első helyezést értek el a döntőben maximális pontszámmal.

Nemzetközi Kenguru Matematikaverseny

A Nemzetközi Kenguru Matematikaversenyt 89 országban azonos időpontban rendezik. A verseny elsődleges célja a matematika népszerűsítése. Mindenki részt vehet, aki szeret gondolkodni, a különböző nehézségű feladatok mindenki számára sikerélményt biztosítanak. Vannak alaptudással megoldható, bemelegítő példák, aztán kisebb ötletet, leleményt, illetve komoly gondolkodást igénylők is. A feladatsorokat a gyerekek saját iskolájukban, ugyanabban az időben oldják meg országszerte. A verseny végeztével a kódlapokat még aznap postára kell adni, amit aztán a szervezők javítanak, értékelnek.

2019-ben 23 diákunk vett részt a Nemzetközi Kenguru Matematikaversenyen.

Örülünk a részvételüknek, eredményeiknek. Különösen büszkék vagyunk a hatodikosainkra, akik közül ketten bekerültek a megyei 100-ba.

2018-ban A Rogersből 33 gyerek (10 másodikos, 1 harmadikos, 7 negyedikes, 9 ötödikes és 6 hatodikos) indult.

Kisebbek és nagyobbak is lelkesen készültek. Március 20-án délelőtt nagy izgalommal írták meg a feladatsorokat. Örülünk a részvételüknek, eredményeiknek. Különösen büszkék vagyunk az ötödikeseinkre, akik közül négyen bekerültek a megyei 100-ba. Külön gratulálunk az ötödikes Weidner Évának, aki a megyei versenyben 48. helyezést ért el, országosan pedig a 198. helyen végzett 3913 induló közül.

2013-ban az iskolánkból 16 gyerek nevezett.

Az 5. osztályból tíz, a 6. osztályból hat gyerek indult, a 8. osztályt Szőke Orsi képviselte. Március 21-én délelőtt került sor a verseny lebonyolítására. A versenyben részt vevő gyerekek külön teremben dolgoztak. Nagy izgalommal láttak neki a feladatok megoldásának. Volt, aki már a verseny közben folyamatosan beírta a kódlapra, amivel elkészült, mások az utolsó percekben összesítették megoldásaikat. Jó volt látni, hogy aki immár harmadszor indult a versenyen, sokkal nagyobb rutinnal osztotta be az idejét.

Bolyai Matematika Csapatverseny

Minden évben október közepén rendezik meg a Bolyai Matematika Csapatversenyt, amelynek mottója "Az összedolgozás képessége az egyik legnagyobb érték az életben." Ennek a versenynek az a különlegessége, hogy négy fős csapatban kell a feladatokat megoldani. A megmérettetés célja a kiírás szerint: Segíteni a diákokat azon képességek kifejlesztésében, hogy közösen, összedolgozva oldjanak meg problémákat. Lehetőséget szeretnénk teremteni arra, hogy átéljék az együtt gondolkodás örömét, és a logikus gondolkodás mellett készségeiket közvetlenül is bemutathassák diáktársaik előtt, eközben pedig összemérhessék tudásukat. Nálunk ez egyáltalán nem szokatlan munkaforma, hiszen az órákon is sokszor dolgozunk csoportban. Diákjaink jól működnek benne, szívesen próbálgatnak különböző stratégiákat az együtt gondolkodásra.

A 2020/21-es tanévben 8 négy fős csapattal indultunk a Bolyai Matematika Csapatversenyen.

A körzeti fordulóban a legjobb eredményt a Rogersből a nyolcadikos Zöld osztály csapata érte el, a fiúk 103 ponttal a 4. helyen végeztek 28 csapat közül. Gratulálunk a szép eredményhez és a részvételhez mindenkinek!

A 2019/20-as tanévben 9 négy fős csapattal indultunk a Bolyai Matematika Csapatversenyen.

A körzeti fordulóban a legjobb eredményt a negyedikes Dobókockák érték el, a lányok 144 ponttal a 8. helyen végeztek 122 csapat közül. A hetedikes Zöldek pedig a 6. helyre jutottak fel 119 ponttal.

A 2018/19-es tanévben is részt vettünk.

A hetedikeseink "Boghár" csapata 13. helyezést, a Méz osztályosok (Sirályok) pedig 8. helyezést értek el. Gratulálunk nekik a szép eredményhez és a részvételhez!

A 2012/2013-as tanévben is több csapattal indult a versenyen az iskolánk.

A versenyt nem szoktuk erőltetni, de támogatjuk azokat a gyerekeket, akik érettnek érzik magukat arra, hogy megbirkózzanak a verseny helyzethez kapcsolódó kihívásokkal. A nyolcadikos lányok csapata nagyon szép helyezést ért el, a 10.-ek lettek.

A 2011/2012-es tanévben összesen 7 csapat nevezett.

Mindenki nagyon lelkes volt és készült a megmérettetésre. A legjobb eredményt a hetedikesek érték el, a 10. helyet tudhatják magukénak.

A 2010/11 tanévben értük el a legjobb eredményt, amikor a hatodikosok csapata a 2. helyen végzett!

Ebben az évben két csapattal vettünk részt. A hatodikosokat , Dobrádi Lillát, Krivácsy Annát, Szőke Orsit és Terényi Lilit meghívták az eredményhirdetésre. Az első hat helyezett számára csak ott derülhetett ki, hogy hány pontot szerzett és hányadik helyen végzett. Nagy izgalommal várták, mikor mondják a csapatuk nevét. Évfolyamukon utolsó előttiként hangzott el a Cidrus név, az övék, ami azt jelentette, hogy a második helyen végeztek! Összesen 84 hatodik osztályos csapat vett részt a versenyen, a mieink 119 pontot értek el a 140-ből. Érdekes volt, hogy az első hat helyezett csapat tagjai között rajtuk kívül csak egy lány versenyzett. Lilla, Anna, Orsi és Lili nagyon szorgalmasan készültek, jól tudtak együtt dolgozni. Gratulálunk nekik! Nem csak okosak, de megéreztek valamit a verseny mottójából is: "Az összedolgozás képessége az egyik legnagyobb érték az életben."

2009/2010 tanévben elhoztuk a 6. és 11. helyet.