Ünnepeink
Rogers Iskola

Karácsonyi ünnepségünk idén is nagy készülődéssel indult. 

Az egész héten sütemény illat lengte be az iskolát a szülők fogadására készülődve. 

Az ünnepi nap reggel az elsősök betlehemezésével kezdődött. A népi játékkal végig járták az osztályokat, az óvodát, a Zöld elsős osztály még a szomszédos Gellért Óvodában is előadta a betlehemes játékot. A délelőtti nagy szünet után a tornateremben felállított fenyőfa körül gyülekeztünk, hogy az általunk készített díszekkel feldíszít 

Majd az osztályok bemutatták egymásnak azt az előadást, amivel délután a szülőket várták: a másodikosok hanuka dalt énekeltek, miközben elmesélték nekünk az ünnep eredetét. A harmadikosok a pogány magyar hitvilág új tűz ünnepét ismertették meg velünk, doboltak az általuk készített „sámán dobokon”. Az ötödik osztály Dickens művéből feldolgozott egy részletet, és azt mutatták be „Karácsonyi ének” címen. A hatodikosok és a hetedikesek a szülőknek szóló műsorát mi sajnos nem láthattuk, mert azt csak nekik szánták. A nyolcadik osztály keretes szerkezetben az utolsó velünk töltött közös karácsonyuk alkalmából egy komolyabb, mély betlehemes előadást készített. 

A szülőket délutánra vártuk a közös gyertyagyújtásra, ami Vintze Kolos gitárjátékával kezdődött. A színház szakkör vidám előadása egy jószívű óriásról szólt. A tánc szakkörösök rövid előadása után az ovis gyerekek és szülők gitár kísérettel adták elő Grillus Vilmos "Szálljatok le, karácsonyi angyalok" című dalát. Az ünneplést az óvodások és iskolások a saját termükben folytatták, ki ajándékozással, ki előadással, ki a szülőkkel közös játékkal. 

1
2
3

További cikkek

Ünnepek

Az ünnepeink adják az életünk kereteit, fontos szerepük van a közösségépítés szempontjából. A tanév mindegyik szakaszát egy-egy ünneppel zárjuk.

 
Tovább

Kultúrkör

Az alsó osztályokban a hagyományos tantárgyakon kívül egy-egy különböző kultúra szimbólumaival, szokásaival, hagyományaival ismerkedünk.

 
Tovább

Óvoda

Színes óvodai életünk projektjei, a közös kirándulások, ünnepeink a gyerekek érdeklődésére és aktivitására helyezik a hangsúlyt.

 
Tovább

Táborok

Az erdei iskola, az év végi tábor és az osztálykirándulások, túrázások, gyakran a szülőkkel együtt, a tantervünk szerves részét képezik.

 
Tovább

Témanap

Diákjaink vegyes korú csoportokban, különféle művészeti ágakban egy előre megadott témát dolgoznak fel sokféle megközelítésben.

 
Tovább

Projektek

A projektek a tanulás-módszertani technikák elsajátítására, kipróbálására adnak lehetőséget. Fejlesztik a kreativitást és a szervezőkészséget is.

 
Tovább