Ünnepeink
Rogers Iskola

Idén is szebbnél szebb alkotásokat készítettek a gyerekek.  

A 2014-es Rogers Napokat május 5-én nyitottuk meg. A nyitóünnepségen a Szervusz kedves barátom című játékkal köszöntöttek bennünket az óvodások. Jenei Samu fuvolajátékával és Wachtel Eszter gitárdarabokkal tette igazán ünnepivé a megnyitót. 

Idén különleges módon először mindannyian az étterembe vonultunk, mert a tőlünk búcsúzó 8. osztály egy falra festett képet készített mestermunkaként, amit ajándékként itt hagynak nekünk. Itt megnéztük azt a festményt, amit a Petőfi témanapon A Tisza című vers hatására a felsősök festettek, meglepetésként a tantestület a kép köré írta a verset. Ezután mindenki végignézte az óvodában és az iskolában bemutatott alkotásokat. A falakon, asztalokon láthattuk az osztályok vizuális órai alkotásait, kultúrköri munkáit, könyvajánlásait, az óvodások munkáit, és ismét jót mulattunk a gyerekszáj kedvességén. 

Egyes termekben kérdések várták az érdeklődőket, aminek a megfejtését a kiállítás alapos megnézése után fejthettünk meg. A kiállítás után szakkörökön vehettek részt a gyerekek. Ismét készíthettek az ökonapon megismert technikával tetrapak dobozokból pénztárcát, és a pólókból szatyrokat. Volt még beugró társasjáték, falfestés, újságírás, röplabda, jóslás és még sok móka. Elkezdődött a Rogers Focikupa selejtezője is. A vándor énekesek pedig végigjárták a szakköröket, és mindenhol elénekelték a gyerekek kedvenc dalait. 

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21

További cikkek

Ünnepek

Az ünnepeink adják az életünk kereteit, fontos szerepük van a közösségépítés szempontjából. A tanév mindegyik szakaszát egy-egy ünneppel zárjuk.

 
Tovább

Kultúrkör

Az alsó osztályokban a hagyományos tantárgyakon kívül egy-egy különböző kultúra szimbólumaival, szokásaival, hagyományaival ismerkedünk.

 
Tovább

Óvoda

Színes óvodai életünk projektjei, a közös kirándulások, ünnepeink a gyerekek érdeklődésére és aktivitására helyezik a hangsúlyt.

 
Tovább

Táborok

Az erdei iskola, az év végi tábor és az osztálykirándulások, túrázások, gyakran a szülőkkel együtt, a tantervünk szerves részét képezik.

 
Tovább

Témanap

Diákjaink vegyes korú csoportokban, különféle művészeti ágakban egy előre megadott témát dolgoznak fel sokféle megközelítésben.

 
Tovább

Projektek

A projektek a tanulás-módszertani technikák elsajátítására, kipróbálására adnak lehetőséget. Fejlesztik a kreativitást és a szervezőkészséget is.

 
Tovább