Ünnepeink
Rogers Iskola

Június elején búcsút vettünk a nyolcadikos gyermekeinktől. 

Intézményünkben nincs előre eltervezett forgatókönyve egy-egy ballagásnak, ezt mindig a mindenkori ballagó gyerekekkel közösen találjuk ki. Mi is és a szülők is igyekeztünk a gyerekek által megálmodott ballagást megvalósítani, és emlékezetessé varázsolni számukra ezt a napot. A gyerekeknek nagyon határozott elképzelésük volt arról mire vágynak, szerettek volna úgy elköszönni tőlünk, ahogy kis elsősként ide 8 éve megérkeztek, és azokat az ünnepi szokásainkat újra élni, ahogy akkor fogadtuk őket. Így búcsúzóul újra végigmentek a termeken, ahol minden osztály egy-egy kedvességgel várta a nagyokat. Voltak, akik énekkel, vagy nagyon személyes elköszönő mondatokkal, nagy ölelésekkel, kis rajzokkal. Nagyon megható pillanatok voltak ezek. 

Az udvaron utoljára átbújhattak az osztályok alakzatain, a tanárok búcsúkapuján. A ballagó gyerekek a szüleikkel együtt közös meglepetéssel készültek, egy közös dallal és elköszönő gondolatokkal. A felengedett lufik után sokáig néztünk, többen könnyes szemmel, kicsik és nagyok. A szülők egy kis lakomával várták az ünnepség után a gyerekeket, tanárokat, rokonokat, barátokat. Az elmúlt évek szép pillanatiból néztünk meg együtt képeket, film részleteket, megidézve a közösen átélt pillanatokat. 

Drága elballagott nyolcadikosaink! Kívánjuk Nektek, hogy sikerekben, jó élményekben gyarapodva, sok új baráttal gazdagodva találjátok meg a helyeteket az új iskolákban. 

1
2
3
4
5
6

További cikkek

Ünnepek

Az ünnepeink adják az életünk kereteit, fontos szerepük van a közösségépítés szempontjából. A tanév mindegyik szakaszát egy-egy ünneppel zárjuk.

 
Tovább

Kultúrkör

Az alsó osztályokban a hagyományos tantárgyakon kívül egy-egy különböző kultúra szimbólumaival, szokásaival, hagyományaival ismerkedünk.

 
Tovább

Óvoda

Színes óvodai életünk projektjei, a közös kirándulások, ünnepeink a gyerekek érdeklődésére és aktivitására helyezik a hangsúlyt.

 
Tovább

Táborok

Az erdei iskola, az év végi tábor és az osztálykirándulások, túrázások, gyakran a szülőkkel együtt, a tantervünk szerves részét képezik.

 
Tovább

Témanap

Diákjaink vegyes korú csoportokban, különféle művészeti ágakban egy előre megadott témát dolgoznak fel sokféle megközelítésben.

 
Tovább

Projektek

A projektek a tanulás-módszertani technikák elsajátítására, kipróbálására adnak lehetőséget. Fejlesztik a kreativitást és a szervezőkészséget is.

 
Tovább