Ünnepeink
Rogers Iskola

Egy verőfényes őszi napon rendeztük meg a szüreti ünnepünket.

Az osztályok még előző nap vagy reggel maguk vásárolták meg a délutáni lakomához szükséges elemózsiát a piacon. Nagyon szeretünk piacra járni, azt tanítani, hogyan érdemes vásárolni, meg azért is, mert mindig megdicsérik a diákjainkat, milyen kedvesen viselkednek. 

A délelőtti közös program kultúrköri bemutatóval kezdődött. az osztályok előadásából megtudtuk, hogy a görög, a pogány magyar, a zsidó kultúrkörökben az év ennek a szakaszában milyen fontos ünnepek, események vannak-voltak. 

Utána a szakkörökön ki-ki választhatott kedvéhez illően: készültek szemet gyönyörködtető levélképek, frottázsok, almaszobrok, körtesünik, illatos friss pogácsák. A lakoma készítők a korábban megvásárolt alapanyagokból ínycsiklandozó, szemet is gyönyörködtető szüreti "lakoma-asztalokat" készítettek. Játékos erőpróbán jeleskedhetett, kinek kedve úgy tartotta: lehetett egyensúlyozni, vagy mint Toldi Miklós rudat tartani is. Közben a zsűri szigorúan pontozta a Leg-vár pályázatra érkezett nagyon ízletes pályaműveket. Nem volt könnyű dolguk a döntésnél! 

Szüleink jelenlétében már, közös énekszó kíséretében elsőseink jelképesen leszüretelték a másodikos "szőlőtőkékről" az édes csemegét, majd azt a szülők segítségével ki is préseltük a levét, amit aztán a lakomához szolgáltunk fel. Az udvaron zenés eszem-iszommal ért véget az ünnep. 

1
2
3
4
5
6

További cikkek

Ünnepek

Az ünnepeink adják az életünk kereteit, fontos szerepük van a közösségépítés szempontjából. A tanév mindegyik szakaszát egy-egy ünneppel zárjuk.

 
Tovább

Kultúrkör

Az alsó osztályokban a hagyományos tantárgyakon kívül egy-egy különböző kultúra szimbólumaival, szokásaival, hagyományaival ismerkedünk.

 
Tovább

Óvoda

Színes óvodai életünk projektjei, a közös kirándulások, ünnepeink a gyerekek érdeklődésére és aktivitására helyezik a hangsúlyt.

 
Tovább

Táborok

Az erdei iskola, az év végi tábor és az osztálykirándulások, túrázások, gyakran a szülőkkel együtt, a tantervünk szerves részét képezik.

 
Tovább

Témanap

Diákjaink vegyes korú csoportokban, különféle művészeti ágakban egy előre megadott témát dolgoznak fel sokféle megközelítésben.

 
Tovább

Projektek

A projektek a tanulás-módszertani technikák elsajátítására, kipróbálására adnak lehetőséget. Fejlesztik a kreativitást és a szervezőkészséget is.

 
Tovább