Ünnepeink
Rogers Iskola

Az ünnepet mindig nagy készülődés előzi meg, így volt ez a 25. karácsony előtt is.  

Az ovisok, és az elsősök a jeles napokra jellemző szokásokkal, hagyományokkal, a nagyobbak a kultúrkörüknek megfelelő ünnepekkel ismerkedtek. 

Hanuka a zsidó- kultúrkörben, Új Tűz ünnepe az ősi magyar hitvilágban, a Démétér és Perszephoné nevéhez fűződő misztériumi történettel a görög kultúrkörben, Jézus születésével a keresztény kultúrkörben... Az óvodában a belépés után egy adventi koszorú várta a szülőket, amiben minden napra egy gondolatot küldtek nekik az ovisok. Az óvodában és az alsóbb osztályokban szokás, hogy ebben az időszakban a szülők maguk között beosztva az adventi időszakot, minden reggel valami közös alkotással, mesével, ajándékkal kedveskednek a csoport gyerekeinek. Ezek nagyon jó hangulatú kedves pillanatok a gyerekek számára, büszkék a szüleikre, akik mindenkinek tanítanak, adnak valamit. Az idei tanévben például egy szülőpáros Luca napi szokásokat játszott el nagy derültséget és izgalmat okozva a gyerekeknek. 

A karácsony napja idén is az elsősök betlehemesével kezdődött: minden termet végigjártak, újra és újra előadva a Jézus születését. A fa díszítésével folytattuk a napot, minden osztály és óvodai csoport sajátos, szép díszt készített. Utána közösen megnéztük azokat az előadásokat, amelyeket a gyerekek délután a szülőknek mutattak be – a kultúrkörhöz kapcsolódó esemé- nyeket vagy az ajándékként maguk írta történetet. A közös gyertyagyújtásra a tornateremben gyülekeztünk. Együtt tapsoltunk a színház szakkörösök fergeteges “Egerek tanácskozása” című előadásán, örömmel hallgattuk a negyedikesek kórusát és Jenei Samu fuvola előadását. A közös ünnepet Brian Bennett- Bruce Welch: What a wonderful world című dalával zártuk, amit az óvodásokkal közösen énekeltünk el két gitár kíséretében. Szeretjük ezt a sokszínű izgalmas időszakot, amikor ilyen szorosan együtt lehetünk a családokkal. 

1
2
3
4
5
6

További cikkek

Ünnepek

Az ünnepeink adják az életünk kereteit, fontos szerepük van a közösségépítés szempontjából. A tanév mindegyik szakaszát egy-egy ünneppel zárjuk.

 
Tovább

Kultúrkör

Az alsó osztályokban a hagyományos tantárgyakon kívül egy-egy különböző kultúra szimbólumaival, szokásaival, hagyományaival ismerkedünk.

 
Tovább

Óvoda

Színes óvodai életünk projektjei, a közös kirándulások, ünnepeink a gyerekek érdeklődésére és aktivitására helyezik a hangsúlyt.

 
Tovább

Táborok

Az erdei iskola, az év végi tábor és az osztálykirándulások, túrázások, gyakran a szülőkkel együtt, a tantervünk szerves részét képezik.

 
Tovább

Témanap

Diákjaink vegyes korú csoportokban, különféle művészeti ágakban egy előre megadott témát dolgoznak fel sokféle megközelítésben.

 
Tovább

Projektek

A projektek a tanulás-módszertani technikák elsajátítására, kipróbálására adnak lehetőséget. Fejlesztik a kreativitást és a szervezőkészséget is.

 
Tovább