Ünnepeink
Rogers Iskola

Megnyitottuk a Rogers Napok keretében rendezett kiállítást.

A megnyitó ünnepi hangulatát az óvodások a Szép állat az elefánt című dallal teremtették meg. Majd szintetizátoron Jenei Roli, Bertényi Bence és Horváth Hanna (4. osztályból) játszott nekünk egy-egy darabot, végül Gulyás Márkó gitáron és Gábos Marci dobon (2. kék osztály) adta elő a 16 tonnát, amit az egész iskola együtt énekelt. Rövidesen minden osztályt elleptek a kiállítás látogatók: ovisok, sulisok, szülők, nagyszülők, pedagógusok. Az óvodások ízelítőt adtak arról, mi minden történt velük az év során: láthattunk alkotásokat az évkör ünnepeiből, megtudhattuk, hogyan képzelik el a bacikat, és komoly műveket találtunk többek között az újrák világa projektből is, és persze most sem maradhatott el a Gyerekszáj humora. 

Az osztálytermekben megcsodálhattunk önálló és csoportos alkotásokat, amelyek hol a tanuláshoz, hol valamilyen kutatómunkához, hol pedig egyéni témához kapcsolódott. A kiállítás vezér motívuma alsó tagozatban a kultúrkör, a 6. osztályban a művészettörténet, a 7. és 8. osztályban egy-egy projekt volt. 

Több osztály készült most is a kiállításhoz kapcsolódó kérdésekkel, némelyikhez komoly kutatásra volt szükség, hogy meg tudjuk válaszolni.  

A továbbiakról meséljenek a képek, mert ezt a sok csodát, amit most az óvodában és az iskolában láthatunk, úgy sem tudjuk elmesélni. A kiállítás a tanév végéig megtekinthető. 

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
18
17

További cikkek

Ünnepek

Az ünnepeink adják az életünk kereteit, fontos szerepük van a közösségépítés szempontjából. A tanév mindegyik szakaszát egy-egy ünneppel zárjuk.

 
Tovább

Kultúrkör

Az alsó osztályokban a hagyományos tantárgyakon kívül egy-egy különböző kultúra szimbólumaival, szokásaival, hagyományaival ismerkedünk.

 
Tovább

Óvoda

Színes óvodai életünk projektjei, a közös kirándulások, ünnepeink a gyerekek érdeklődésére és aktivitására helyezik a hangsúlyt.

 
Tovább

Táborok

Az erdei iskola, az év végi tábor és az osztálykirándulások, túrázások, gyakran a szülőkkel együtt, a tantervünk szerves részét képezik.

 
Tovább

Témanap

Diákjaink vegyes korú csoportokban, különféle művészeti ágakban egy előre megadott témát dolgoznak fel sokféle megközelítésben.

 
Tovább

Projektek

A projektek a tanulás-módszertani technikák elsajátítására, kipróbálására adnak lehetőséget. Fejlesztik a kreativitást és a szervezőkészséget is.

 
Tovább