Ünnepeink
Rogers Iskola

Idén is megrendeztük a tanév munkáit bemutató kiállításunkat.

A Rogers Napok a tanév vége felé szervezett 3 napos programsorozat. , melyben a legkülönbözőbb programokon - kiállítások, kézműves foglalkozások, sportversenyek, színi előadások, táncfoglalkozás, stb.-, oszthatják meg és mérhetik össze tudásukat az iskola polgárai. Idén a kiállítás nyitóünnepségét május 2-án tartottuk, a megnyitón mindenki végignézte a tanév során született alkotásokat az osztályokban. A kis elsőseink a Fa projekt keretében készített rajzaikat állították ki. Az alsó osztályokban a hagyományos tantárgyakon kívül minden osztály egy kultúra szimbólumaival, szokásaival, hagyományaival ismerkedik. A második évben a zsidó kultúrkört és az Ószövetség világát ismertetjük meg a gyerekekkel. A 10 csapás történetét a gyerekek a szülőkkel közösen rajzolták meg. A harmadikosokkal azokra a a kérdésekere kutattuk a választ, hogy kik vagyunk, honnan jöttünk, milyen volt a honfoglalás előtti hitvilágunk, honnan ered számos ma is élő szokásunk, ünnepünk, énekünk, szófordulatunk? A harmadikosok termében az eredet mondához kapcsolódó tetejetlen fa állt, a falon pedig a sámándobokat állították ki. Az agyagból készült plakettekhez pedig a csodaszarvas legendája adta az ihletet. 

A negyedik osztály kiállításának egyik témája a görög kultúrkör volt, a szép pajzsokat az Olimpiára készítették. Az ötödik osztályosok a történelmi tanulmányaik kapcsán készített egyiptomi isteneket ábrázoló cartusokat állították ki. A hetedikesek osztálytermében a Rogers TV került a falra. A nyolcadikosok műalkotásainak a fény volt a központi témája idén. 

A Rogers Napok júniusi programja az év végi tábor témájának előkészítésével indult. Mivel indián tábort terveztünk, ezért az indián kultúrában és mindenféle ügyességi feladatokban kellett a vegyes csapatoknak megmutatni felkészültségüket. Délután a színház szakkör éves bemutatójára került sok, az Ali baba és a 40 rabló című mesét játszották el nekünk. A nap végén a nyolcadikosokat búcsúztattuk el. Úgy repült el ez a nyolc év, mint a ballagás végén a sok színes léggömb. 

Az osztályok színházi előadására a következő nap került sor:

  • Első osztály előadása: Dániel András: Szerintem mindenki legyen kufli
  • Második osztály előadása: Eszter könyve Harmadik Zöld osztály előadása: Időutazás a foglalkozások világában
  • Harmadik Kék osztály előadása: Csoda szarvas legendája
  • Ötödik osztály előadása: Molnár Ferenc A Pál utcai fiúk részlet
  • Hetedik osztály előadása: Lackfi János: Vaditúj tananyag című verse
  • Nyolcadik osztály előadása: "Rémálom az Aga utcában" című saját készítésű filmet mutatták be.  

Ezzel zártuk a év tanulós részét, mert ez után lelkesen készültünk az év végi indián táborra. 

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26

További cikkek

Ünnepek

Az ünnepeink adják az életünk kereteit, fontos szerepük van a közösségépítés szempontjából. A tanév mindegyik szakaszát egy-egy ünneppel zárjuk.

 
Tovább

Kultúrkör

Az alsó osztályokban a hagyományos tantárgyakon kívül egy-egy különböző kultúra szimbólumaival, szokásaival, hagyományaival ismerkedünk.

 
Tovább

Óvoda

Színes óvodai életünk projektjei, a közös kirándulások, ünnepeink a gyerekek érdeklődésére és aktivitására helyezik a hangsúlyt.

 
Tovább

Táborok

Az erdei iskola, az év végi tábor és az osztálykirándulások, túrázások, gyakran a szülőkkel együtt, a tantervünk szerves részét képezik.

 
Tovább

Témanap

Diákjaink vegyes korú csoportokban, különféle művészeti ágakban egy előre megadott témát dolgoznak fel sokféle megközelítésben.

 
Tovább

Projektek

A projektek a tanulás-módszertani technikák elsajátítására, kipróbálására adnak lehetőséget. Fejlesztik a kreativitást és a szervezőkészséget is.

 
Tovább