Ünnepeink
Rogers Iskola

A gyerekek mindig nagyon várják ezt ünnepi időszakot.

Minden a jól ismert és szeretett hagyományok szerint zajlik, mégis mindig van benne sok meglepetés. Így volt ez a karácsonyi vásárral is. Az ovisok idén is gyönyörű mézeskalácsokat sütöttek, ráadásul még aszalt gyümölcsös szaloncukor is került a pultjukra, mind a kettő nagyon jól fogyott. 

A karácsonyfadíszek teljes arzenálját láthattuk: voltak itt színes gömbökkel díszített tobozok, horgolt csillagok és angyalkák, papírból, fémből, kávékapszulából készült csillagok és még sok más szépség. Lehetett tanácsot is húzni attól függően, hogy kisfiút, kislányt, nagyfiút, nagylányt szeretnénk megajándékozni, többen ki is próbálták, milyen ötletek vannak a zsákban. A karácsonyi üdvözlő lapok is nagyon jól fogytak. Mindenki talált kedvére való kézzel készített édességet, és a kézműves szappanok és ajakbalzsamok is sokakat vásárlásra buzdítottak. Mások a saját maguk készített cd-t árulták, vagy különböző anyagokból fülbevalót, nyakláncot fűztek. Fel sem tudom sorolni, még mi minden csodát láttunk, hallottunk. Aki akart, teli zsákkal távozhatott. 

1
2
3
4
5
6
7
8

További cikkek

Ünnepek

Az ünnepeink adják az életünk kereteit, fontos szerepük van a közösségépítés szempontjából. A tanév mindegyik szakaszát egy-egy ünneppel zárjuk.

 
Tovább

Kultúrkör

Az alsó osztályokban a hagyományos tantárgyakon kívül egy-egy különböző kultúra szimbólumaival, szokásaival, hagyományaival ismerkedünk.

 
Tovább

Óvoda

Színes óvodai életünk projektjei, a közös kirándulások, ünnepeink a gyerekek érdeklődésére és aktivitására helyezik a hangsúlyt.

 
Tovább

Táborok

Az erdei iskola, az év végi tábor és az osztálykirándulások, túrázások, gyakran a szülőkkel együtt, a tantervünk szerves részét képezik.

 
Tovább

Témanap

Diákjaink vegyes korú csoportokban, különféle művészeti ágakban egy előre megadott témát dolgoznak fel sokféle megközelítésben.

 
Tovább

Projektek

A projektek a tanulás-módszertani technikák elsajátítására, kipróbálására adnak lehetőséget. Fejlesztik a kreativitást és a szervezőkészséget is.

 
Tovább