Ünnepeink
Rogers Iskola

Az ünnepeken nagyon fontosak számunkra az intézményi hagyományok.

A legelső karácsonyt kinn a hóban egy fenyőfát körül állva a szülőkkel, gyerekkel együtt énekelve ünnepeltük. Ez mára az óvodával és a sok osztállyal nagyon gazdag hagyománnyá alakult. Délelőtt a két első osztály körbejárta az óvodát és az iskolát egy betlehemes játékkal, amit előző nap már egymásnak is bemutattak. A Méz osztály egy igazi népi betlehemest játszott el, míg a Gyömbérek nagyon szép zenei, verses válogatással fűzték egybe a történetet. Aztán délelőtt közösen énekelve feldíszítettük a gyönyörűséges fenyőfánkat, majd az osztályok bemutatták egymásnak és az ovisoknak azt a kis műsort, amivel a szülőket fogják délután meglepni. Délutánra a termek is ünneplőbe öltöztek, finom fenyő és sütemény illat töltötte be a levegőt. Három órakor a szülőkkel együtt gyülekeztünk a tornateremben, ahol minden csoport meggyújtotta a gyertyáját, és ezzel kezdetét vette a közös ünnepség. Nagyon jó érzés volt végig nézni a kicsik és nagyok ragyogó arcán. Ilyenkor érezhetjük igazán, hogy itt a Rogersben egy igazi közösség és egymáshoz tartozás van.

A műsort az óvodások fantasztikus árnyjátéka indította, amihez a háttérből az ovis szülők halk és nagyon szép éneke mesélte a történetet. Aztán a Zöld osztályból Annamari és Nimród furulya játékát élvezhettük, majd a színház szakkör zenés, táncos és nagyon jókedvű Strado és Varius című előadása aratott nagy sikert. Gondolom, a cím alapján mindenki kitalálja, hogy egy zenész és egy hegedű kalandjairól szólt a vastapssal végződő történet. Ezután kellemes ünnepeket és jó pihenést kívánva egymásnak elvonultunk a saját termeinkbe, ahol szülőkkel folytatódott a délután egészen sötét estig.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

További cikkek

Ünnepek

Az ünnepeink adják az életünk kereteit, fontos szerepük van a közösségépítés szempontjából. A tanév mindegyik szakaszát egy-egy ünneppel zárjuk.

 
Tovább

Kultúrkör

Az alsó osztályokban a hagyományos tantárgyakon kívül egy-egy különböző kultúra szimbólumaival, szokásaival, hagyományaival ismerkedünk.

 
Tovább

Óvoda

Színes óvodai életünk projektjei, a közös kirándulások, ünnepeink a gyerekek érdeklődésére és aktivitására helyezik a hangsúlyt.

 
Tovább

Táborok

Az erdei iskola, az év végi tábor és az osztálykirándulások, túrázások, gyakran a szülőkkel együtt, a tantervünk szerves részét képezik.

 
Tovább

Témanap

Diákjaink vegyes korú csoportokban, különféle művészeti ágakban egy előre megadott témát dolgoznak fel sokféle megközelítésben.

 
Tovább

Projektek

A projektek a tanulás-módszertani technikák elsajátítására, kipróbálására adnak lehetőséget. Fejlesztik a kreativitást és a szervezőkészséget is.

 
Tovább