Ünnepeink
Rogers Iskola

Szép idő volt, így az udvaron tudtunk ünnepelni.

Az idei szüretünkre már napokkal előtte elkezdtünk készülődni, az osztályok próbálták az előadásokat, bevásároltak a lakomára. A piacon a gyerekek 2-3fős csapatokra váltak, bevásárlólistát készítettek és arra kaptak pénzt. A piacon önállóan vásároltak, megbeszéltük, hogy hol találkozunk ha készen vannak. A maradék pénzüket összeadták, megszámolták, és belőle sajtospogácsát vehettek. Jó móka volt! 

Az ünnep első felvonásaként kreatív - és ami nagyon jó – sok zenés előadást láttunk. Az óvodások és az elsősök dalokkal, táncokkal hangoltak bennünket az szüretre. A Méz és a Gyömbér osztály a zsidó kultúrkörből mutatott be nekünk dalokat és a Szimhát tórát, a tóra ünnepét. A harmadik osztály ritmus hangszerekkel kísért népdalokkal derítette jó kedvre a nézősereget. A negyedikesek sokat tanultak már a görög kultúrkörről, így egy-egy isten bőrébe bújva mutatták be nekünk a mitológia alapjait. Az ötödikesek is készültek bemutatóval, a Kék osztály Élő történelem címmel vezetett be bennünket az őskor világába, míg a Zöldek a saját maguk írt Bolondmesével nevettették meg a közönséget. A délelőtt a szüreti szakkörökkel folytatódott, ahol a gyerekek választhattak különböző őszi témájú tevékenységek közül: kis üvegekből madzaggal demizsonokat készítettek, körtéből sünik születtek, mindenféle technikával szőlőfürtöket alkottak, kenyéregereket sütöttek, fonalból tököt, őszi színekkel mécseseket készítettek, halloween képeket színeztek.

Különleges műhelyünk volt a Greenpeace által szervezett fa, bokor és dísznövények ültetése. Már előző napon sok szülő érkezett, hogy a fák gödreit, a bokrok, virágok ágyásait előkészítsék, így a gyerekek gyorsan el is ültették a növényeket.

A szülőket délre vártuk. A lakomakészítők szorgos kezekkel szeletelték a kolbászt, hagymát, kenyeret, zöldségeket, egy másik csapat szőlőt préselt a lakomához, hogy mire a szülők megérkeznek, akkorára minden finomság az asztalon legyen. Nótázós felvonulással kezdtünk, majd az elsősök leszüretelték a fürtöket a másodikosok szőlőtőkéjéről. A Legvár versenyünkre idén is számos izgalmas ízű alkotás érkezett. Nem volt könnyű a zsűri dolga. Idén a karamellás körtelekvár lett az első helyezett, második helyre került a töklekvár eperrel és a harmadik helyen végzett a somogyi rózsa. A szakköri termékek bemutatója után zeneszó mellett kezdődött a lakoma, aki akart táncra is perdülhetett. Mindenkinek köszönjük a sok segítséget és az aktív részvételt! Örülünk, hogy sokan eljöttetek. 

További cikkek

Ünnepek

Az ünnepeink adják az életünk kereteit, fontos szerepük van a közösségépítés szempontjából. A tanév mindegyik szakaszát egy-egy ünneppel zárjuk.

 
Tovább

Kultúrkör

Az alsó osztályokban a hagyományos tantárgyakon kívül egy-egy különböző kultúra szimbólumaival, szokásaival, hagyományaival ismerkedünk.

 
Tovább

Óvoda

Színes óvodai életünk projektjei, a közös kirándulások, ünnepeink a gyerekek érdeklődésére és aktivitására helyezik a hangsúlyt.

 
Tovább

Táborok

Az erdei iskola, az év végi tábor és az osztálykirándulások, túrázások, gyakran a szülőkkel együtt, a tantervünk szerves részét képezik.

 
Tovább

Témanap

Diákjaink vegyes korú csoportokban, különféle művészeti ágakban egy előre megadott témát dolgoznak fel sokféle megközelítésben.

 
Tovább

Projektek

A projektek a tanulás-módszertani technikák elsajátítására, kipróbálására adnak lehetőséget. Fejlesztik a kreativitást és a szervezőkészséget is.

 
Tovább