Ünnepeink
Rogers Iskola

Megnyitottuk a Rogers Iskola 29. tanévét!

Az ovisok és a kis elsősök átbújtak a nagy gyerekek karjaiból épült kapukon és helyet foglaltak az első sorban. A tanévnyitó ünnepségünket a “Cowboy Legenda” tábordal közös eléneklésével kezdtük. Ezután Lipták Era, a Rogers Iskola igazgatónője nagy örömmel köszöntötte a kisebb és nagyobb újakat és régi Rogerseseket és megköszönte a szülőknek és a munkatársaknak az értékes segítséget amivel hozzájárultak a nyári átépítési munkákhoz. Ezután bemutattuk az intézmény új munkatársait. Rogerses hagyomány, hogy az évnyitó az elsősök köszöntéséről szól, a felsőbb osztályosok megajándékozzák a legkisebbeket. 

Az óvodásoktól egy emlékkönyvet kaptak, amibe majd beleírhatják, rajzolhatják a Gesztenye osztály legszebb közös pillanatait. A másodikosok egy gesztenye dalt énekeltek el nekik és színezhető füzetet adtak ajándékba. A harmadikosok énekeltek és verset mondtak és könyvjelzőt ajándékoztak az elsősöknek. A negyedik osztály is egy zenés produkcióval készült és egy malomjátékkal lepte meg a Gesztenye osztályt. Az ötödikesektől kis pozsgás növényeket kaptak színes festett cserepekben. A két hatodik osztály egy-egy előadással készült, a kockagyár dolgozói építőkockákat adtak ajándékba, míg a kertész előadás után a Zöldek egy gyógynövényes kertet adtak át az elősöknek. A hetedikesek útravalónak gesztenye zsebdögöket készítettek, amikhez egy-egy jókívánságot fűztek - legyetek kitartóak, jókedvűek, kreatívok, nyitottak… Végül a nyolcadikosok egy robottal érkeztek. A robot egyenként szólította őket és átadott egy színes papírkezet. A saját kezük másolata volt. Az elsősöknek lehetősége volt a héten megismerkedni a nyolcadikosokkal, amikor a nagyok körberajzolták a kicsik kezét színes ceruzával. Most arra kérték őket, hogy a színes kezekből alkossanak egy nagy közös fát az osztálytermükben majd. 

Végül a Rogers hagyományoknak megfelelő gyertyagyújtás, a tudás lángjának átadása következett. Az évnyitó egyik legfontosabb és számunkra legszebb pillanata, amikor a nagy gyertyáról a pedagógusok meggyújtják a gyerekek kis gyertyáit. Ezzel vágtunk bele a következő nagy kalandba a 2018-19-es tanévbe. 

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18

További cikkek

Ünnepek

Az ünnepeink adják az életünk kereteit, fontos szerepük van a közösségépítés szempontjából. A tanév mindegyik szakaszát egy-egy ünneppel zárjuk.

 
Tovább

Kultúrkör

Az alsó osztályokban a hagyományos tantárgyakon kívül egy-egy különböző kultúra szimbólumaival, szokásaival, hagyományaival ismerkedünk.

 
Tovább

Óvoda

Színes óvodai életünk projektjei, a közös kirándulások, ünnepeink a gyerekek érdeklődésére és aktivitására helyezik a hangsúlyt.

 
Tovább

Táborok

Az erdei iskola, az év végi tábor és az osztálykirándulások, túrázások, gyakran a szülőkkel együtt, a tantervünk szerves részét képezik.

 
Tovább

Témanap

Diákjaink vegyes korú csoportokban, különféle művészeti ágakban egy előre megadott témát dolgoznak fel sokféle megközelítésben.

 
Tovább

Projektek

A projektek a tanulás-módszertani technikák elsajátítására, kipróbálására adnak lehetőséget. Fejlesztik a kreativitást és a szervezőkészséget is.

 
Tovább