Ünnepeink
Rogers Iskola

A szüreti mulatságunk remekül sikerült!

Délelőtt készültünk a lakomára. A gyerekek a piacon bevásároltak és elkészítették a sok finomságot. Hagyományainkhoz híven tartottunk egy jelképes szüretelést, ahol az elsősök "leszedték" a szőlőt. A szőlőből a présben must készült, amit a lakomán mindenki megkóstolhatott. Szüreti dalokat énekeltünk és az őszhöz, szürethez kapcsolódó szakkörökön vehettek részt a gyerekek: kép készítés préselt levelekből, gesztenye festés, körtesüni készítés, gyöngyfűzés, ujjal festés, ehető nyaklánc fűzés mazsolából... Az udvaron egy ügyességi játékban különböző kihívásokat kellett teljesíteni: puttonyos futás, hordó görgetés, talicskatolás, fatönk görgetése, diótörés, kukoricamorzsolás, kukoricacsutkából minél magasabb torony építése, krumpli hordása fejen és gólyalábazás. Aki legalább hetet sikeresen megoldott választhatott egy festett kendőt. Köszönjük a Menta és a Gesztenye osztályosoknak a szebbnél szebb kendőket! Idén is meghirdettük a rogerses Legvár versenyt, amire számos izgalmas ízű alkotás érkezett.12 órakor összegyűltünk a köves udvaron, ahol a gyerekek bemutatták az alkotásaikat, kihirdettük a Legvár verseny eredményét, majd kezdetét vette a lakoma és a moldvai táncház.

Örülünk, hogy végre megint együtt tudtunk ünnepelni a szülőkkel, testvérekkel.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22

További cikkek

Ünnepek

Az ünnepeink adják az életünk kereteit, fontos szerepük van a közösségépítés szempontjából. A tanév mindegyik szakaszát egy-egy ünneppel zárjuk.

 
Tovább

Kultúrkör

Az alsó osztályokban a hagyományos tantárgyakon kívül egy-egy különböző kultúra szimbólumaival, szokásaival, hagyományaival ismerkedünk.

 
Tovább

Óvoda

Színes óvodai életünk projektjei, a közös kirándulások, ünnepeink a gyerekek érdeklődésére és aktivitására helyezik a hangsúlyt.

 
Tovább

Táborok

Az erdei iskola, az év végi tábor és az osztálykirándulások, túrázások, gyakran a szülőkkel együtt, a tantervünk szerves részét képezik.

 
Tovább

Témanap

Diákjaink vegyes korú csoportokban, különféle művészeti ágakban egy előre megadott témát dolgoznak fel sokféle megközelítésben.

 
Tovább

Projektek

A projektek a tanulás-módszertani technikák elsajátítására, kipróbálására adnak lehetőséget. Fejlesztik a kreativitást és a szervezőkészséget is.

 
Tovább