Ünnepeink
Rogers Iskola

Idén is jó hangulatban ünnepeltünk.

A kisebbek jelmezbemutatójával kezdtük a napot, a tornateremben vonult fel a díszes társaság. Ezután a farsangi program az udvaron folytatódott, ahol elégettük a kiszebábot. Mindannyian körbeálltuk és a „Jöjjön a tavasz, vesszen a tél” rigmust kiabáltuk. Hatalmas lánggal égett a kiszebáb, mi eközben télűző, farsangi dalokat énekeltünk. Aztán az egész iskola és óvoda megnézte az óvók és a tanári kar előadását. Lázár Ervin Dömdödöm című darabjával készültek. Nagy tapsot kaptak.

A járványhelyzet sajnos idén sem tette lehetővé, hogy a szülőkkel közös farsangi mulatságot szervezzünk. A kultúrköri bemutatókat mindenképpen meg szerettünk volna tartani, így összegyűltünk egy digitális tanteremben és virtuális előadásokat tartottak az osztályok egymásnak. Az osztályok beszámoltak arról, hogy a téli időszakban milyen események voltak náluk,és beszéltek arról, hogy hol tartanak a kutúrköri projektjeikben. A Menta osztály elszavalta a Csoda a regeszarvasról című Arany János művet, amik képekkel is bemutattak.

A rogersi pedagógia egyik legfontosabb eleme a közösséghez való tartozás megélése. Ez a mostani helyzetben nem könnyű, de egy kis kreativitással mindig találunk lehetőséget a közös tevékenységekre. Erre a farsangra Rita és Balázs ötlete alapján az osztályok egy közös sárkányt készítettek, minden osztály egy fejet adott a sárkánynak, amihez egy-egy párnát kaptak kezdésnek.

Délután minden osztály a saját tantermében ünnepelt, lakomáztunk, farsangi szakkörökön vettünk részt. Volt fánkevő verseny és egész napos gyilkosos játék is a hatodik évfolyamon, amiben öt tanáruk is részt vett. Sütés is volt, lehetett sós kockát, linzert, és sós karamellt készíteni. És persze volt aki fánkot sütött.

Mindenkinek köszönjük a vidám részvételt!

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16

További cikkek

Ünnepek

Az ünnepeink adják az életünk kereteit, fontos szerepük van a közösségépítés szempontjából. A tanév mindegyik szakaszát egy-egy ünneppel zárjuk.

 
Tovább

Kultúrkör

Az alsó osztályokban a hagyományos tantárgyakon kívül egy-egy különböző kultúra szimbólumaival, szokásaival, hagyományaival ismerkedünk.

 
Tovább

Óvoda

Színes óvodai életünk projektjei, a közös kirándulások, ünnepeink a gyerekek érdeklődésére és aktivitására helyezik a hangsúlyt.

 
Tovább

Táborok

Az erdei iskola, az év végi tábor és az osztálykirándulások, túrázások, gyakran a szülőkkel együtt, a tantervünk szerves részét képezik.

 
Tovább

Témanap

Diákjaink vegyes korú csoportokban, különféle művészeti ágakban egy előre megadott témát dolgoznak fel sokféle megközelítésben.

 
Tovább

Projektek

A projektek a tanulás-módszertani technikák elsajátítására, kipróbálására adnak lehetőséget. Fejlesztik a kreativitást és a szervezőkészséget is.

 
Tovább