Ünnepeink
Rogers Iskola

A szüretet jó hangulatban együtt ünnepeltük.

A Rogersben az ünnepeink lehetőséget adnak a tanultak bemutatására és a közösséghez való tartozás megélésére. Sajnos a járványhelyzet miatt idén is csak a szülők nélkül tudtunk ünnepelni. A szép napsütéses délelőtt az udvaron közösen néztük végig az alsósok kultúrköri bemutatóit. Az elsősök szüreti dalokat énekeltek és táncoltak, a Gömb osztály zsidó ünnepi dalokat adott elő, gitár és dob kísérettel. A harmadikos Menták a pogány magyar kultúrkörből a teremtés történetét és a medve ünnepet mesélték, játszották el nekünk. A Gesztenyék is a kultúrköri tanulmányaikat dolgozták fel. Negyedikben a görög kultúrkörrel foglalkozunk, ehhez kapcsolódóan Dionüsszoszról készítettek egy animációs filmet. Az ötödikes Levél osztályosok irodalom órán tanultak a csali és a bolond meséről, és ők is írtak ilyen meséket. Elmondták és el is játszották a bolond mesét az almakormányú mercedesről, a 12 malacát terelgető csillagszemű kisgömböc meséjét, és megjelentek a színpadon úszógumis tehenek is a déli sarkról. Sikerült megnevettetniük az egész iskolát. A délelőtti előadások után DJ Stodi újragondolt népdal playlistje nagy sikert aratott, mindenki táncra perdült.

Délután a gyerekek sokféle szakkörből választhattak: kép készítés préselt levelekből, gesztenye röppentyű, origami, makramé, szőlőfürt készítés krepp papírból, gesztenye és őszi levelek díszítése lakk filccel, kavicsfestés, gyöngyfűzés, kókuszgolyó és körtesüni készítés . A Legvár versenyünkre idén is számos izgalmas ízű alkotás érkezett, volt köztük zöld paradicsom, paprika, fagyökör, hurka-borka is. A zsüri első helyre az Eperol lekvárt hozta ki. Az ünneplés lakomával zárult az osztályokban.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17

További cikkek

Ünnepek

Az ünnepeink adják az életünk kereteit, fontos szerepük van a közösségépítés szempontjából. A tanév mindegyik szakaszát egy-egy ünneppel zárjuk.

 
Tovább

Kultúrkör

Az alsó osztályokban a hagyományos tantárgyakon kívül egy-egy különböző kultúra szimbólumaival, szokásaival, hagyományaival ismerkedünk.

 
Tovább

Óvoda

Színes óvodai életünk projektjei, a közös kirándulások, ünnepeink a gyerekek érdeklődésére és aktivitására helyezik a hangsúlyt.

 
Tovább

Táborok

Az erdei iskola, az év végi tábor és az osztálykirándulások, túrázások, gyakran a szülőkkel együtt, a tantervünk szerves részét képezik.

 
Tovább

Témanap

Diákjaink vegyes korú csoportokban, különféle művészeti ágakban egy előre megadott témát dolgoznak fel sokféle megközelítésben.

 
Tovább

Projektek

A projektek a tanulás-módszertani technikák elsajátítására, kipróbálására adnak lehetőséget. Fejlesztik a kreativitást és a szervezőkészséget is.

 
Tovább