Táborok
Rogers Iskola

Egyhetes táborunk keretjátéka a Mitológiai lények és mesés lények volt. 

A tábor Bodajkon volt, hatalmas területen terült el, így jól be tudtuk lakni-játszani a terepet. 

Rögtön az első nap megjelentek a fák szellemei és elmondták, hogy a völgy tele van mitológiai és egyéb mesés lényekkel, akik a gyerekek segítségét kérik, mert egy gonosz tudós fogságba akarja ejteni és gonosszá varázsolni őket a vörös fényű nagy átalakítóval. Ezután az entek a gyerekeket csoportokba osztották. A csoportok különböző mitológiai lények tisztelőivé váltak, mint például az enteké, az elfeké, a tündéké, a törpöké, a trolloké, a páné. A csoportoknak a tábor területén keresniük kellett egy kedvenc helyet, ami az ő gyülekezőhelyük lett. 

Este a tábortűznél megjelent egy ent és elmondta, hogy a gonosz tudós segítője, a vadász üldözi őt, mert őt is gonosszá akarják varázsolni, és kéri, a gyerekek segítsenek neki. A távolban tényleg megjelent a tudós is és látni lehetett, ahogy elkap és vörös fényű átalakító ládája segítségével gonosszá varázsol egy szegény törpöt. 

Másnap reggel két garabonciás tűnt fel a táborban, akik elmondták a gyerekeknek, hogy a csoportok névadóinak egy-egy szent tárgya van valahol elrejtve a tábor területén, és azokat meg kell keresni és a csoportok gyülekezőhelyére vinni. Amíg a gyerekek a tárgyakat keresték egy párnahuzogató is megjelent és próbálta kicsalni tőlük a megtalált tárgyakat, de a gyerekek szerencsére nem adták oda neki. 

A napok folyamán aztán sok további galibával és megoldandó kihívással kellett szembe néznie a táborlakóknak. Egyszer például a párnahuzogató ellopta a tanárok párnáit, és csak akkor adta vissza őket, ha a csoportok színdarabot adtak elő az ő tiszteletére. Máskor hajnali kommandózásra kellett kimenni a trollok közeli szálláshelyére, ahonnan el kellett lopni a titokzatos átalakító vörös fényt. Szerencsére egy gyönyörű tündér elkísérte a bátor vállalkozó szelleműeket erre a cseppet sem veszélytelen küldetésre. Az éjszakai túra során le kellett győzni a gonosz tudóst, és visszaalakítani a már gonosszá változatott lényeket. A táborlakók nagy bátorságról és segítőkészségről tettek tanúbizonyságot, és sikerrel jártak.  

A nagyoknak idén is volt egy külön programjuk, a túlélő túra. Három napra bevetették magukat az erdőbe, hogy kipróbálják milyen a civilizációtól távol élni.

1
2
3

További cikkek

Ünnepek

Az ünnepeink adják az életünk kereteit, fontos szerepük van a közösségépítés szempontjából. A tanév mindegyik szakaszát egy-egy ünneppel zárjuk.

 
Tovább

Kultúrkör

Az alsó osztályokban a hagyományos tantárgyakon kívül egy-egy különböző kultúra szimbólumaival, szokásaival, hagyományaival ismerkedünk.

 
Tovább

Óvoda

Színes óvodai életünk projektjei, a közös kirándulások, ünnepeink a gyerekek érdeklődésére és aktivitására helyezik a hangsúlyt.

 
Tovább

Táborok

Az erdei iskola, az év végi tábor és az osztálykirándulások, túrázások, gyakran a szülőkkel együtt, a tantervünk szerves részét képezik.

 
Tovább

Témanap

Diákjaink vegyes korú csoportokban, különféle művészeti ágakban egy előre megadott témát dolgoznak fel sokféle megközelítésben.

 
Tovább

Projektek

A projektek a tanulás-módszertani technikák elsajátítására, kipróbálására adnak lehetőséget. Fejlesztik a kreativitást és a szervezőkészséget is.

 
Tovább