Táborok
Rogers Iskola

Az idei tanév utolsó hetét az iskola táborban töltötte, Bükkszéken. 

A hagyományokhoz híven a tábor témáját a 6. osztály találta ki és valósította meg. 

A táborba érkezve a gyerekek szembesülhettek azzal, hogy egy teljes cirkuszi társulat eltűnt, nyomuk veszett. Nem kellett sokat várni, és kiderült, hogy a falu zsémbes öregasszonya, Klotild néni elvarázsolta a cirkuszt, mert megharagudott rájuk. A cirkusz tagjai szellemmé változtak, és arra vártak, hogy valaki visszavarázsolja őket. Meg is jelent nem sokkal később Klotild néni és a többi asszony a faluból, és a gyerekek segítségét kérték: a cirkuszt elvarázsolták, de már szánják-bánják, viszont nem tudják egyedül megtörni az átkot. 

Így a gyerekeknek számtalan próbán kellett átjutniuk, hogy az asszonyok segítségére legyenek. Egy éjszakai szeánsz során csoportokra osztották őket az asszonyok, és elmondták nekik, hogy mi a feladat. A cirkusz állatait is meg kellett keresniük, amik sajnos plüss állattá változtak, és elrejtőztek az erdőben. Ezeket karámba terelve kellett őrizni egész éjszaka, de sajnos egy rózsaszín elefánt így is meg tudott szökni. Másnap a túrán ezt az elefántot kellett előcsalogatni az erdőből, hangos répaevés kíséretében.  

A bátorságpróbán már csak az a feladat maradt, hogy a varázserdőbe betérve a gyerekek megkeressék a cirkusz szellemeit és különböző próbákat kiállva visszaváltoztassák őket cirkuszosokká. A varázserdő végén Klotild néni is ott várta a gyerekeket a varázsitallal, ami őket is visszaváltoztatta. Idén is izgalmas és élmény dús volt a tábor, a kerettörténet mellett számos cirkuszos szakkörrel, mint kötéltánc, cirkuszi jelmezterv, meteorvarrás, színjátszás, dob és tánc. 

1
2
3
4
5
6
 

További cikkek

Ünnepek

Az ünnepeink adják az életünk kereteit, fontos szerepük van a közösségépítés szempontjából. A tanév mindegyik szakaszát egy-egy ünneppel zárjuk.

 
Tovább

Kultúrkör

Az alsó osztályokban a hagyományos tantárgyakon kívül egy-egy különböző kultúra szimbólumaival, szokásaival, hagyományaival ismerkedünk.

 
Tovább

Óvoda

Színes óvodai életünk projektjei, a közös kirándulások, ünnepeink a gyerekek érdeklődésére és aktivitására helyezik a hangsúlyt.

 
Tovább

Táborok

Az erdei iskola, az év végi tábor és az osztálykirándulások, túrázások, gyakran a szülőkkel együtt, a tantervünk szerves részét képezik.

 
Tovább

Témanap

Diákjaink vegyes korú csoportokban, különféle művészeti ágakban egy előre megadott témát dolgoznak fel sokféle megközelítésben.

 
Tovább

Projektek

A projektek a tanulás-módszertani technikák elsajátítására, kipróbálására adnak lehetőséget. Fejlesztik a kreativitást és a szervezőkészséget is.

 
Tovább