Táborok
Rogers Iskola

Ennek a tábornak a témája a játék volt, amit a hatodikos gyerekek találtak ki.  

A tanárok egy csapata sokat ötletelt, hogyan lehet erre a témára egy tábori keretjátékot felépíteni. 

Balázs nagyon jó ötlete volt a vegyes csoportok kialakítása. Ehhez fantasztikus, nagyon látványos robotot készített, ami a csoportbeosztást döntötte el. Az osztályok tagjai egyszerűen beadták a robotnak a beléptető kártyájukat, a robot pedig kiadta a névsort. Volt játékautó, baba, francia kártya, Rubik-kocka, sárkány, plüsskutya, memory és puzzle csoport. A csoportoknak legóból kellett megépíteni a játékuk mását. Ezt a feladatot Gepettotól (akit Jenei Roli fantasztikusan alakított) kapták. Gepettonak itt volt a műhelye a táborban. Voltak benne kicsi, nagy és óriás játékok és Gepetto szerszámai. Minden nap ide hívta a táborlakókat, és mondta el szomorú híreit. Mert sorozatos vírustámadás érte a játékokat: pöttyös lett a Panda, a játékok elveszették a színüket, mindegyiknek azonos illata lett, megkergültek az asszisztensek is, nem lehetett érteni, mit beszélnek. Így aztán a táborlakók különböző feladatokat kaptak, hogy távol tartsák a vírusokat: 

  • össze kellett gyűjteni a szétszóródott vírusdarabokat anélkül, hogy hozzáértek volna, majd a megsemmisítő gépbe kellett rakni,
  • fél óráig kellett egy csoportjátékot játszani, aztán továbbadni egy másik csoportnak pl. méta, színcápa, adj király, stb.
  • a csoportok egy osztályba tartozó tagjai megtanítottak valamit, amit csak ők tudtak, a más osztálybelieknek
  • minden csoporttagnak más színű varázsfolyadékot kellett készíteni
  • mandalát kellett csinálni a természetben talált anyagokból és a sötétében ezek köré fényt gyújtani, vírusűző varázsigét kitalálni, és ezeket mondogatni, amikor a hatodikos méretű vírusok közelítettek.  

Végül Gepetto elment a vírusok gócpontjába, de nem tért vissza. A táborlakók fölfedezték Pinokkiót, aki a műhely sarkában mozdulatlanul feküdt, de a varázsigékkel életet leheltek bele a gyerekek. Pinokkió kérte őket, hogy este induljanak el, keressék meg Gepettot és segítsenek neki. A bátorságpróba végén megtalálták és kiszabadították őt. Miután Gepetto kiszabadult a bátor gyerekek segítségével, ez a táborunk is ünneppel ért véget. 

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
 

További cikkek

Ünnepek

Az ünnepeink adják az életünk kereteit, fontos szerepük van a közösségépítés szempontjából. A tanév mindegyik szakaszát egy-egy ünneppel zárjuk.

 
Tovább

Kultúrkör

Az alsó osztályokban a hagyományos tantárgyakon kívül egy-egy különböző kultúra szimbólumaival, szokásaival, hagyományaival ismerkedünk.

 
Tovább

Óvoda

Színes óvodai életünk projektjei, a közös kirándulások, ünnepeink a gyerekek érdeklődésére és aktivitására helyezik a hangsúlyt.

 
Tovább

Táborok

Az erdei iskola, az év végi tábor és az osztálykirándulások, túrázások, gyakran a szülőkkel együtt, a tantervünk szerves részét képezik.

 
Tovább

Témanap

Diákjaink vegyes korú csoportokban, különféle művészeti ágakban egy előre megadott témát dolgoznak fel sokféle megközelítésben.

 
Tovább

Projektek

A projektek a tanulás-módszertani technikák elsajátítására, kipróbálására adnak lehetőséget. Fejlesztik a kreativitást és a szervezőkészséget is.

 
Tovább