Táborok
Rogers Iskola

Idén a tábor témája a Vadnyugat volt, helyszíne Gold Lake City alias Pálköve. 

A banda gyűlésen mindenki felvette a vadnyugati személyiségét, elkészültek a személyigazolványok is. Rövid elméleti és gyakorlati vizsga után a gyerekek fegyvertartási engedélyt kaptak a magukkal hozott vízipisztolyra. Utána szakkörökön készíthettek maguknak lovat, kendőt és szütyőt az aranyrögöknek. Ezzel felkészültünk a vadnyugati életre. Ideje volt egy kicsit pihenni a nagy melegben, ezért a délutánt a strandon töltöttük. A nagy kánikula miatt elmaradt az egésznapos túra. Helyette hajnali úszás volt a Balatonban, a napfelkeltét néztük a vízből. 

Délelőtt sportoltunk: lehetett úszni, futni a tóparton, akadálypályázni a lovacskákkal, focizni fürdőnadrágban. Szerencsére nagyon kegyes volt hozzánk az idő, még a Balatonban is sikerült megfürödnünk. Ebéd után a művészetekkel folytatódott a program. Itt is választhattak a gyerekek. Lehetett divatbemutatóra felkészülni, fotózkodni, Rejtő színdarabra próbálni, homokból Gold Lake City makettjét építeni, történetet írni, vagy éppen western-kártyákat tervezni. 

Második nap kezdődtek az izgalmak. Gold Lake City aranylázban égett. Lakói bandákba szerveződtek, így próbáltak segíteni a seriffnek a környéken garázdálkodó rablók ellen. A város lakói nem engedték, hogy megfélemlítsék őket. A banditáknak sajnos sikerült elrabolni a seriffünk lányát. Szegény nagyon szomorú volt egész nap, ezért igyekeztünk egy kis meglepetés estével őt felvidítani. 

Vacsora után összegyűlt az egész iskola és mindenki bemutathatta, amivel foglalkozott a délután. Volt színházi darab, tánc, felolvasás, szóval minden ami belefér egy ilyen összművészeti fesztiválestbe. Az eseményeket váratlanul a seriffünk előkerülése szakította félbe. Szegényt teljesen helybehagyták elrablói, beszélni is alig tudott. Annyit azért megtudtunk tőle, hogy a banditák elrabolták tőle a térképrészleteinket és ennek visszaszerzése majd ránk hárul ezen a zord vidéken. A kiállítás után rögtön bandagyűlést tartottunk követve a seriffünk tanácsait. A feladatunk volt még, hogy a korábban megszerzett tárgyainkat a tábor legbiztosabb helyére, a seriff irodájába helyezzük. Küldetésünket a banditák hirtelen megjelenése nehezítette. Szerencsénk volt, minden tárgy időben megérkezett a helyére. Ezzel a biztonsággal térhettünk nyugovóra. 

Az idei táborunk sem múlhatott el túlélős kalandok nélkül. Közel harmincan indultunk el tömött hátizsákjainkkal, sátorral, hálózsákkal, vízzel felkészülve mindenre, ami az utunkba kerülhet. Legnagyobb ellenségünk a napfény és a meleg volt, de mindenki derekasan állta a próbát és csodaszép helyeken át, a tanúhegyekkel a hátunk mögött jutottunk el végső táborhelyünkhöz a szentbékkállai kőtengerhez. Este tábortűznél pihentünk ki a nap fáradalmait és a kilométereket. Másnap pedig megérdemelten fürödtünk meg a Balaton hűs vizében. Jövőre újra túlélünk! 

Az év végi táborunk utolsó napján adtuk át a bizonyítványokat a gyerekeknek. A tanévzáró egyike a legfontosabb ünnepeinknek. Itt ballag át minden osztály a következő évfolyamba: ezután már mindenki egy évvel idősebb lesz! 

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
22
23
24
25
26
 

További cikkek

Ünnepek

Az ünnepeink adják az életünk kereteit, fontos szerepük van a közösségépítés szempontjából. A tanév mindegyik szakaszát egy-egy ünneppel zárjuk.

 
Tovább

Kultúrkör

Az alsó osztályokban a hagyományos tantárgyakon kívül egy-egy különböző kultúra szimbólumaival, szokásaival, hagyományaival ismerkedünk.

 
Tovább

Óvoda

Színes óvodai életünk projektjei, a közös kirándulások, ünnepeink a gyerekek érdeklődésére és aktivitására helyezik a hangsúlyt.

 
Tovább

Táborok

Az erdei iskola, az év végi tábor és az osztálykirándulások, túrázások, gyakran a szülőkkel együtt, a tantervünk szerves részét képezik.

 
Tovább

Témanap

Diákjaink vegyes korú csoportokban, különféle művészeti ágakban egy előre megadott témát dolgoznak fel sokféle megközelítésben.

 
Tovább

Projektek

A projektek a tanulás-módszertani technikák elsajátítására, kipróbálására adnak lehetőséget. Fejlesztik a kreativitást és a szervezőkészséget is.

 
Tovább