Táborok
Rogers Iskola

Mindenki nagy örömére idén megint együtt tudtunk táborozni a tanév végén.

Mit csináltak először a jó aztékok, amikor egy új várost alapítottak? Az első dolguk az volt, hogy egy templomot emeltek. A mi azték táborunkban is a Napoltár volt az a központi hely, ahol a 10 törzs rendszeresen összegyűlt. A főpap a törzsfőnökök segítével itt hirdette ki az aznapi feladatot, amit a törzseknek meg kellett csinálniuk mire lement a nap. Egyik feladatuk a fővárosuk, Tenocstitlan, a mai Mexikóváros elődjének a megalapítása volt. A törzseknek ki kellett találniuk a törzsi táncot és előadni az esti nagy közös gyűlésen. Mindegyik azték törzs elkészítette a totemoszlopát, együtt megírták a törzs eredetmondáját és természetesen sok gyönyörű maszk is készült.

A sok törzsi feladat mellett a szabadidő is nagyon népszerű volt a gyerekek körében, lehetett a medencében fürödni, röpizni, kosarazni és még az azték focit is kipróbáltuk. Az azték foci változatos formákban igen népszerű volt a Közép-Amerikai kultúrákban, mind a maják, mind az aztékok előszeretettel űzték ezt a sportot. Nem volt könnyű játszani mert egy közel 3 kg-os tömör gumilabdát a játékosok csak csípőjükkel érinthettek. Mi egy könnyebb verzióban röplabdával próbáltuk. A táborban sok szakkör közül is választhattak a gyerekek, volt több mozgásos, kézműves és dráma szakkör is.

Idén a hagyományos Rogers foci kupát a táborban rendeztük meg. A tábor előtt lehetett jelentkezni, a jelentkezőkből Ica állította össze a 6 csapatot. Minden csapatba kerültek kisebbek és nagyobbak is. Izgalmas meccseken, László vezetésével szoros csatában dőlt el a kupa sorsa, a győztes csapatnak mindenki gratulált.

Az idei táborból is volt lehetőség túlélő túrára menni. 39 gyerek és 5 pedagógus indult el tömött hátizsákokkal, sátorral, hálózsákkal, vízzel felkészülve mindenre, ami az utunkba kerülhet. Legnagyobb ellenségünk a nehéz terep volt a nagy sár miatt, de mindenki derekasan állta a próbát. Közel 7 km-t gyalogoltunk és nagy szintkülönbségeket legyőzve jutottunk el a táborhelyünkhöz. Egy gyönyörű réten állítottuk fel a sátrainkat és a tábortűznél vacsorát sütögettünk magunknak. Másnap felmásztunk a 313 méter magas Lila-hegy tetejére a kilátóhoz. A kilátó tetejéről jól látszott Pannonhalma, a sokorói erdők és a közeli Győr. A kilátónál találkoztunk a többiekkel és együtt mentünk vissza a táborba.

Az év végi táborunk utolsó napján tartottuk meg a tanévzáró ünnepet, ahol átadtuk a bizonyítványokat a gyerekeknek. Természetesen a bizonyítvánnyal mindenki kapott egy Balaton szeletet idén is. Elbúcsúztunk a nyolcadikosoktól, és mindenki eggyel nagyobb osztályba lépett.

1
25
21
19
2
20
6
22
7
11
12
4
15
14
16
3
5
10
17
18
8
9
13
33
23
24
30
26
27
28
29
31
32
 

További cikkek

Ünnepek

Az ünnepeink adják az életünk kereteit, fontos szerepük van a közösségépítés szempontjából. A tanév mindegyik szakaszát egy-egy ünneppel zárjuk.

 
Tovább

Kultúrkör

Az alsó osztályokban a hagyományos tantárgyakon kívül egy-egy különböző kultúra szimbólumaival, szokásaival, hagyományaival ismerkedünk.

 
Tovább

Óvoda

Színes óvodai életünk projektjei, a közös kirándulások, ünnepeink a gyerekek érdeklődésére és aktivitására helyezik a hangsúlyt.

 
Tovább

Táborok

Az erdei iskola, az év végi tábor és az osztálykirándulások, túrázások, gyakran a szülőkkel együtt, a tantervünk szerves részét képezik.

 
Tovább

Témanap

Diákjaink vegyes korú csoportokban, különféle művészeti ágakban egy előre megadott témát dolgoznak fel sokféle megközelítésben.

 
Tovább

Projektek

A projektek a tanulás-módszertani technikák elsajátítására, kipróbálására adnak lehetőséget. Fejlesztik a kreativitást és a szervezőkészséget is.

 
Tovább