Projektek
Rogers Iskola

A Kék és a Zöld osztály bemutatóját nagy érdeklődéssel vártuk.

A mestermunka keretében a hatodikosaink olyan tartalmában és formájában szabadon választott témát dolgoznak fel, ami őket a legjobban érdekli. Ez a munka az első hat év lezárása, amelynek elkészítése során a gyerekek értékes tapasztalatokat szereznek egy önálló projekt kutatása, megírása, összeállítása, formába öntése terén. Idén is nagyon szeretágazó témákról hallhattunk előadásokat.

Az irodalom és a film most is népszerű témák voltak. Hanna a Scorpion szereplőinek a bemutatásával csinált kedvet a sorozathoz, Sebő az Örökség 7 kötetéről írt, Melinda egy balatoni legenda szereplőjéről, Dorka pedig irodalmi idézeteket gyűjtött össze. Annát is a film világa érdekelte, ő Hollywoodról írta a mestermunkáját. A Marvel comics és a filmek is több diákunknak adtak témaötletet, hárman is erről írtak. Ajsa mestermunkája is az irodalomhoz köthető, csak egy kicsit másképp. Ő maga írt egy regényt, aminek a cselekménye Egyiptomban játszódik.

Jancsitól egy vicces előadást hallhattunk a Darwin díjról, Petra mesebeli lényekből csinált makettet, Zebulon pedig egy autós társasjátékot tervezett és készített el. Olivér Ausztráliában járt, innen jött az ötlet, hogy erről a távoli országról írjon. Bence informatikusnak készül, tőle perifériákról, processzorokról, alaplapról hallottunk bemutatót. Márkót a témaválasztásában a Titanic kiállítás inspirálta. Izgalmas, sok új információt ígért és egy kvízzel is szórakoztatta a közönséget. Csonginak a kedvenc játéka a Lego, neki ez adta az ötletet. Az internet világa több Kék osztályosnak adott témát, ketten a Youtube-ról írtak, Martin pedig a Google-t választotta a mestermunka témájának.

Natasát a természetvédelem foglalkoztatja, erről írt. Előadásában pedig Áprily Lajos: Valamikor vadlúd voltam című versét szavalta el. A Zöld osztályban nemcsak az ő munkája kötődött a természethez. Nimród 4 könyvet rajzolt a természetről, Annamari pedig egy Zen kertet készített és arról beszélt, hogy milyen fontos, hogy a nyugalmat másoknak is át tudja adni. 

Többen választották a sportot témának. A Kék osztályban egyik diákunk már 6 éve kosarazik és napi rendszerességgel követi az NBA bajnokságot, így érthető, hogy a kosárlabdáról írt. Marcell és Dávid pedig teniszeznek, így a teniszről gyűjtöttek össze sok érdekes dolgot. Anna egy különleges sporttal ismertetett meg minket. A sárkányhajó versenyeknek 2000 éves múltja van, ő már többször is részt vett ezeken. Déva a Zöld osztályból az aikidot választotta a mestermunkája témájának és úgy gondolja, a világ egy jobb hely lenne, ha mindenki megtanulná ezt a harc nélküli harcot.

Sokan írtak az állatokról. Dávid egy kecskefarmon él, nagyon megszerette a gidákat és gödölyéket, érdekesen mesélt róluk. Mercédesz nagyon szereti a kutyákat, a mestermunka elkészítése során sokat megtudott róluk, még híres kutyákról is írt. Erik a saját kis kutyájáról beszélt, Sára pedig a saját lováról írt, Sunny betanítása, ápolása, táplálkozása mind része a mestermunkájának. Amira nagy izgalmat keltett a teremben, amikor egy királypitonnal a kezében kezdte a bemutatóját.

Anna elvarázsolta a közönséget, amikor két népdalt énekelt el, ezzel csinált kedvet a mestermunkájához, amit a magyar népdalokról írt meg. A brit királyi családról, cukrászatról, az országtortáról, egy izgalmas felújítási projektről és a drónokról is hallottunk előadást.

A mestermunkákat a Rogers napokon kiállítottuk, mindenki elolvashatta, megcsodálhatta ezeket. Gratulálunk a hatodikosainknak a nagyon színvonalas, értékes és érdekes munkákhoz.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36

További cikkek

Ünnepek

Az ünnepeink adják az életünk kereteit, fontos szerepük van a közösségépítés szempontjából. A tanév mindegyik szakaszát egy-egy ünneppel zárjuk.

 
Tovább

Kultúrkör

Az alsó osztályokban a hagyományos tantárgyakon kívül egy-egy különböző kultúra szimbólumaival, szokásaival, hagyományaival ismerkedünk.

 
Tovább

Óvoda

Színes óvodai életünk projektjei, a közös kirándulások, ünnepeink a gyerekek érdeklődésére és aktivitására helyezik a hangsúlyt.

 
Tovább

Táborok

Az erdei iskola, az év végi tábor és az osztálykirándulások, túrázások, gyakran a szülőkkel együtt, a tantervünk szerves részét képezik.

 
Tovább

Témanap

Diákjaink vegyes korú csoportokban, különféle művészeti ágakban egy előre megadott témát dolgoznak fel sokféle megközelítésben.

 
Tovább

Projektek

A projektek a tanulás-módszertani technikák elsajátítására, kipróbálására adnak lehetőséget. Fejlesztik a kreativitást és a szervezőkészséget is.

 
Tovább