Kultúrkör
Rogers Iskola

Másodikban a Tu Bisvátot, a Fák Újévét február 2. hetében ünnepeltük meg.  

A természet szeretete már Mózes korában is fontos volt a zsidó nép számára, a gyümölcsfák védelme pedig különösképpen. Ezt igazolja az, hogy a gyümölcsöt termő fákat még háború idején sem volt szabad kivágni. Ennek a szemléletnek az egyik megnyilvánulása Tu Bisvát ünnepe is. A hagyomány szerint a Fák Újévén 15 féle gyümölcsöt fogyasztanak, mi végül 17 féle gyümölcsöt kóstolhattunk. A gyerekekkel tányérokra rendeztük a finomságokat. A gránátalma volt a legizgalmasabb. Azt is megtanultuk, hogy azért fontos gyümölcs a zsidók számára a gránátalma, mert a gyümölcs sok magjával a bőséget jelképezi, továbbá úgy tartják, hogy 613 magja van, ami a 613 Tóra parancsára utal.  

Körbeálltuk az asztalt és megbeszéltük, melyik gyümölcsöt hogy hívják, mit lehet róla tudni. Ezután lakmározásba kezdtünk. A végén néhány Zöld osztályost is vendégül láttunk. Köszönjük a szülőknek a sok finomságot!  

1
2
3

További cikkek

Ünnepek

Az ünnepeink adják az életünk kereteit, fontos szerepük van a közösségépítés szempontjából. A tanév mindegyik szakaszát egy-egy ünneppel zárjuk.

 
Tovább

Kultúrkör

Az alsó osztályokban a hagyományos tantárgyakon kívül egy-egy különböző kultúra szimbólumaival, szokásaival, hagyományaival ismerkedünk.

 
Tovább

Óvoda

Színes óvodai életünk projektjei, a közös kirándulások, ünnepeink a gyerekek érdeklődésére és aktivitására helyezik a hangsúlyt.

 
Tovább

Táborok

Az erdei iskola, az év végi tábor és az osztálykirándulások, túrázások, gyakran a szülőkkel együtt, a tantervünk szerves részét képezik.

 
Tovább

Témanap

Diákjaink vegyes korú csoportokban, különféle művészeti ágakban egy előre megadott témát dolgoznak fel sokféle megközelítésben.

 
Tovább

Projektek

A projektek a tanulás-módszertani technikák elsajátítására, kipróbálására adnak lehetőséget. Fejlesztik a kreativitást és a szervezőkészséget is.

 
Tovább