Kultúrkör
Rogers Iskola

A negyedikesek hosszú felkészülés után megmutathatták, hogy mire képesek. 

A negyedik osztály idei olimpiáját is hosszas készülődés előzte meg: a sportágak (pl.: gerelyhajítás, távolugrás) mozdulatainak elsajátítása, a fegyveres futáshoz szükséges pajzsok alkotása, a gyorsaság, a kitartás, és az erő fejlesztése a futó számokhoz.  

Május 29-én, péntekre terveztük az egész iskolaszámára izgalmas napot. Reggel a negyedikes diákok felöltve sajátkészítésű díszes görög ruháikat meghívták az osztályokat a küzdelemre. Az ünnepi megnyitón a hatodikosok átadták az olimpiai lángot, és mindenki letette az esküt:
„Én, a Rogers Iskola hű polgára esküszöm, hogy az iskolai olimpiai játékon becsületes versenyzőként, legjobb tudásommal veszek részt. A játékszabályokat betartva, lovagias szellemben versenyzem iskolánk becsületéért és a sport dicsőségéért!”  

És elkezdődött a küzdelem. Az iskola összes diákja és a szülők buzdítása mellett kitartó és nemes küzdelem zajlott. Az eredményhirdetés során a győztesek fejükre tehették a koszorút, és a tanítóik felolvasták nekik a dicsőítő verseket.  

A szülőkkel közös vidám lakomával zárult a nap.  

1
2
3

További cikkek

Ünnepek

Az ünnepeink adják az életünk kereteit, fontos szerepük van a közösségépítés szempontjából. A tanév mindegyik szakaszát egy-egy ünneppel zárjuk.

 
Tovább

Kultúrkör

Az alsó osztályokban a hagyományos tantárgyakon kívül egy-egy különböző kultúra szimbólumaival, szokásaival, hagyományaival ismerkedünk.

 
Tovább

Óvoda

Színes óvodai életünk projektjei, a közös kirándulások, ünnepeink a gyerekek érdeklődésére és aktivitására helyezik a hangsúlyt.

 
Tovább

Táborok

Az erdei iskola, az év végi tábor és az osztálykirándulások, túrázások, gyakran a szülőkkel együtt, a tantervünk szerves részét képezik.

 
Tovább

Témanap

Diákjaink vegyes korú csoportokban, különféle művészeti ágakban egy előre megadott témát dolgoznak fel sokféle megközelítésben.

 
Tovább

Projektek

A projektek a tanulás-módszertani technikák elsajátítására, kipróbálására adnak lehetőséget. Fejlesztik a kreativitást és a szervezőkészséget is.

 
Tovább