Kultúrkör
Rogers Iskola

A 4. osztályos kultúrkört hagyományosan az ókori görög olimpia játékok zárják. 

Idén is megrendeztünk az ötkarikás játékokat.  

A fizikai felkészülés, a régi és új versenyszámok gyakorlása a testnevelés órákon zajlott: gyakoroltuk a gerelyt, a diszkoszt, a dobások, ugrások technikáját. Végre elérkezett a várva várt verseny napja. 21 gyerekkéz egyszerre fogta az olimpiai lángot és ismételte az olimpiai eskü szövegét. Az eskü után kezdődött a megmérettetés a következő versenyszámokban: kocsihajtás, rövidtávfutás, birkózás, gerelyhajítás, diszkoszvetés, helyből távolugrás, fegyveres futás, lovasfutás, hosszútávfutás. 

Felszabadultan, önfeledten, vidáman versenyeztek a gyerekek. Az olimpia hangulata mindenkit magával ragadott. Az iskola összes polgára együtt szurkolt a szülőkkel a negyedikeseknek. A nézők és a versenyzők is egyaránt élvezték az olimpiát. Az olimpia után a fáradt olimpikonokat egy lakomával vártuk az iskolában.  

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
21
20

További cikkek

Ünnepek

Az ünnepeink adják az életünk kereteit, fontos szerepük van a közösségépítés szempontjából. A tanév mindegyik szakaszát egy-egy ünneppel zárjuk.

 
Tovább

Kultúrkör

Az alsó osztályokban a hagyományos tantárgyakon kívül egy-egy különböző kultúra szimbólumaival, szokásaival, hagyományaival ismerkedünk.

 
Tovább

Óvoda

Színes óvodai életünk projektjei, a közös kirándulások, ünnepeink a gyerekek érdeklődésére és aktivitására helyezik a hangsúlyt.

 
Tovább

Táborok

Az erdei iskola, az év végi tábor és az osztálykirándulások, túrázások, gyakran a szülőkkel együtt, a tantervünk szerves részét képezik.

 
Tovább

Témanap

Diákjaink vegyes korú csoportokban, különféle művészeti ágakban egy előre megadott témát dolgoznak fel sokféle megközelítésben.

 
Tovább

Projektek

A projektek a tanulás-módszertani technikák elsajátítására, kipróbálására adnak lehetőséget. Fejlesztik a kreativitást és a szervezőkészséget is.

 
Tovább