Óvodai élet
Rogers Óvoda

Február végén levelet kaptunk Holnemvolt ország királyától. 

Látva az ovisok lelkesedését, és kreativitását a király minket is királyság alapításra buzdított. Megalakult Nap és Hold királyság. 

1 hónapja naponta királyválasztást tartunk, épül a várkert, a királyok segítőket választanak, ezáltal felelősséget vállalnak és tanulnak a többiekért. Elkészültek a színes pajzsaink, kardjaink, zászlóin és címereink.  

Mindennek ellenére a két királyság lakói között sok konfliktus volt. Az óvók az iskolásoktól kértek segítséget a konfliktusok enyhítésére és a játékos közösségformálás egy olyan módját választották, melyben a gyerekeknek együtt kellett dolgozniuk csapatként, közös problémaközpontú játékokat tudtak átélni és megoldani. A történetünk szerint, Holnemvolt ország királyának küldöttei elrabolták királyságainkból a Napot, a Holdat, a csillagokat és a koronákat. A Rogers iskola 6. osztálya bátran vállalta az ovisokkal közös munkát. Sok energiát és ötletet felhasználva találták ki a rablás meséjét és a próbák feladatait, melyeken az ovisok igazi csapatként haladtak végig és egy egész délelőttös munka után visszaszerezhették a kincseiket. A végén közös lakomával ünnepeltük meg a próbák teljesítését.  

1
2
3
4
5
6
7
8
9

További cikkek