Évnyitó 2018

Megnyitottuk a Rogers Iskola 29. tanévét!

Az ovisok és a kis elsősök átbújtak a nagy gyerekek karjaiból épült kapukon és helyet foglaltak az első sorban. A tanévnyitó ünnepségünket a “Cowboy Legenda” tábordal közös eléneklésével kezdtük. Ezután Lipták Era, a Rogers Iskola igazgatónője nagy örömmel köszöntötte a kisebb és nagyobb újakat és régi Rogerseseket és megköszönte a szülőknek és a munkatársaknak az értékes segítséget amivel hozzájárultak a nyári átépítési munkákhoz. Ezután bemutattuk az intézmény új munkatársait. Rogerses hagyomány, hogy az évnyitó az elsősök köszöntéséről szól, a felsőbb osztályosok megajándékozzák a legkisebbeket.

Az óvodásoktól egy emlékkönyvet kaptak, amibe majd beleírhatják, rajzolhatják a Gesztenye osztály legszebb közös pillanatait. A másodikosok egy gesztenye dalt énekeltek el nekik és színezhető füzetet adtak ajándékba. A harmadikosok énekeltek és verset mondtak és könyvjelzőt ajándékoztak az elsősöknek. A negyedik osztály is egy zenés produkcióval készült és egy malomjátékkal lepte meg a Gesztenye osztályt. Az ötödikesektől kis pozsgás növényeket kaptak színes festett cserepekben. A két hatodik osztály egy-egy előadással készült, a kockagyár dolgozói építőkockákat adtak ajándékba, míg a kertész előadás után a Zöldek egy gyógynövényes kertet adtak át az elősöknek. A hetedikesek útravalónak gesztenye zsebdögöket készítettek, amikhez egy-egy jókívánságot fűztek - legyetek kitartóak, jókedvűek, kreatívok, nyitottak… Végül a nyolcadikosok egy robottal érkeztek. A robot egyenként szólította őket és átadott egy színes papírkezet. A saját kezük másolata volt. Az elsősöknek lehetősége volt a héten megismerkedni a nyolcadikosokkal, amikor a nagyok körberajzolták a kicsik kezét színes ceruzával. Most arra kérték őket, hogy a színes kezekből alkossanak egy nagy közös fát az osztálytermükben majd.

Végül a Rogers hagyományoknak megfelelő gyertyagyújtás, a tudás lángjának átadása következett. Az évnyitó egyik legfontosabb és számunkra legszebb pillanata, amikor a nagy gyertyáról a pedagógusok meggyújtják a gyerekek kis gyertyáit. Ezzel vágtunk bele a következő nagy kalandba a 2018-19-es tanévbe.

További cikkek

Tanévnyitó

A hagyományos iskolai "hivatalos" évnyitóktól eltérően a rogerses tanévnyitó a hozzánk újonnan érkezők ünnepe. Bemutatkoznak az osztályok kicsi előadásokkal, és az iskola ünnepélyesen, s egyben játékosan befogadja az új elsősöket, akiket iskolássá válásuk alkalmával meg is ajándékoznak az idősebb diákok.

Szüret

Őszi alkalom a közös ünneplésre és a megújult közösség megerősítésére. Különböző, a szürettel és az ősszel kapcsolatos programok (kézimunka-foglalkozások, dráma előadások, közös szőlős piknik) szervezésére kerül sor. Az osztályok bemutatják a saját kultúrkörük szerint ez időszakban tartott ünnepet.

Karácsony

A legbensőségesebb családi és közösségi ünnep, ahol szintén kapcsolódó programok, az osztályok és kisközösségek műsorai kerülnek bemutatásra. Karácsony előtt hangulatos kézműves vásárt tartunk.

Farsang

Álarcosbál, közös összejövetel, melyre mind a tanárok csoportja, mind diákok egyes csoportjai előadásokkal, közös alkotásokkal készülnek, s ahol alkalom nyílik arra, hogy a résztvevők megünnepeljék az első félév közös eredményeit.

Rogers Napok

A tanév vége felé szervezett 3 napos programsorozat, melyben a legkülönbözőbb programokon (kiállítások, kézműves foglalkozások, sportversenyek, színi előadások, táncfoglalkozás, egyéb) oszthatják meg és mérhetik össze tudásukat az iskola polgárai