Karácsonyi ünnepség 2017

A hosszú adventi várakozás után elérkezett a karácsony napja a Rogers Iskolában és Óvodában is. Sok-sok készülődés után az egész nap ünnepi forgataggal volt tele.

Reggel az elsősök betlehemes játékkal járták végig az osztályokat és az óvodát. A nagy szünet után saját készítésű díszekkel öltöztettük fel a közös fánkat. Az osztályok bemutatták egymásnak azt a műsort, amivel délután majd a szülőket várják. Szeretjük ezt a programot, amikor megnézhetjük, ki mivel foglalkozott az elmúlt hónapokban.

Az óvodások Weöres Sándor Száncsengő mondókáját adták elő és elharangozták nekünk a Giling-galang népi mondókát. A Gyömbér osztályosok hanuka estéjének eseményeit játszották el, míg a Méz osztályosok a trenderli történetét mutatták be, és játszani is megtanítottak minket. A harmadikosok az új csengőkkel készítettek zenés előadást, így hallhattuk a Hull a pelyhes és a Mennyből az angyal dalokat. A negyedikesek Jókai Mór Melyiket a kilenc közül művét írták át a saját osztályukra. Ők a szülőkkel együtt adták elő bensőséget hangulatban az osztályukban. A Kék osztály saját darabot írt Karácsonyi betörő címen, amiben egy véletlenül leütött Mikulás történetét ismerhettük meg. A Zöldek Dickens Karácsonyi ének című művét adták elő. A hatodikosok előadását az ebédszünetben nézhettük meg. Ők híres festmények életre keltésével készítettek sajátos tárlatvezetést. A hetedikesek szabaduló szobát készítettek a szülőknek, aminek a végén rátaláltak saját gyermekeikre.

A szülőket három órakor a gyertyagyújtással fogadtuk, majd gazdag zenés műsor következett, amiben volt furulya, csengő, zongora, gitár, dob és ének. Változatos műveket, saját szerzeményeket is hallhattunk a gyerekek előadásában. Az ünnepet mindenki a saját termében folytatta a szülőkkel bensőséget hangulatban.

Karácsonyi ünnepség video

Video :: Rogers Karácsonyi ünnepség 2017

További cikkek

Tanévnyitó

A hagyományos iskolai "hivatalos" évnyitóktól eltérően a rogerses tanévnyitó a hozzánk újonnan érkezők ünnepe. Bemutatkoznak az osztályok kicsi előadásokkal, és az iskola ünnepélyesen, s egyben játékosan befogadja az új elsősöket, akiket iskolássá válásuk alkalmával meg is ajándékoznak az idősebb diákok.

Szüret

Őszi alkalom a közös ünneplésre és a megújult közösség megerősítésére. Különböző, a szürettel és az ősszel kapcsolatos programok (kézimunka-foglalkozások, dráma előadások, közös szőlős piknik) szervezésére kerül sor. Az osztályok bemutatják a saját kultúrkörük szerint ez időszakban tartott ünnepet.

Karácsony

A legbensőségesebb családi és közösségi ünnep, ahol szintén kapcsolódó programok, az osztályok és kisközösségek műsorai kerülnek bemutatásra. Karácsony előtt hangulatos kézműves vásárt tartunk.

Farsang

Álarcosbál, közös összejövetel, melyre mind a tanárok csoportja, mind diákok egyes csoportjai előadásokkal, közös alkotásokkal készülnek, s ahol alkalom nyílik arra, hogy a résztvevők megünnepeljék az első félév közös eredményeit.

Rogers Napok

A tanév vége felé szervezett 3 napos programsorozat, melyben a legkülönbözőbb programokon (kiállítások, kézműves foglalkozások, sportversenyek, színi előadások, táncfoglalkozás, egyéb) oszthatják meg és mérhetik össze tudásukat az iskola polgárai