Vivicitta futás 2017

Nagy szerencsénk volt a szombati az időjárással, ideális volt a futáshoz. Ez fontos volt az iskolánkból jelentkező 53 versenyzőnek.

Öt 3 fős csapat jelentkezett a váltó futásra, így lett egy nagyon szépen teljesítő harmadik, egy negyedik Zöld és egy ötödik osztályos csapatunk, akik mind 32 percen belül teljesítették a feladatot. Büszkék voltunk az elsős Gyömbér váltócsapatra, a gyerekek és a szülők fantasztikus tempóban együtt futották le a 3x2,5 km-es távot. Még többen neveztek a délutáni intézmények közötti versenyre. Nagyszerű érzés volt, hogy a szülők és a gyerekek milyen lelkesen készültek erre a versenyszámra is, mindezt versenydrukk nélkül. Mindenki lendületesen futott, sokaknak még arra is volt erejük, hogy az utolsó 50 méteren begyújtsák a rakétákat. Volt, aki az első métereken elesett, és így fájó lábbal teljesítette a távot. Neki gratulálunk a kitartásáért! Meglepetés eredmény is született, a 3. osztályos Klapka Bulcsú ezen a 2.5 km-es versenyszámon több száz versenyző közül 8. helyen futott be, megelőzve ezzel sok felnőttet és idősebb társát.

Fantasztikus hangulatú versenyen vettünk részt! Olyan sokan voltunk Rogersesek, hogy bekerültünk a legtöbb versenyzőt indító intézmények közé. És bár a soroláson nem nyertünk vásárlási utalványt, nagyon jó volt megélni a rogerses összetartozás érzését! Köszönjük Icának a szervezést, és minden futónak a részvételt! Jövőre is megyünk!

További cikkek

Témanap

A témanapok alkalmával a gyerekek vegyes korcsoportban adott témának különböző oldalról való megközelítésével foglalkoznak, más és más művészeti ágakban (zene, mozgás, képzőművészet, dráma) tevékenykednek.

A januári témanapunkon József Attila: Indiában, hol éjjel a vadak című versét dolgoztuk fel.

Rogers Iskola és Óvoda

Video :: Vers témanap

Szakkör

A szakkör kötelezően választható délutáni foglalkozás iskolaidőben. A gyerekek 5-6 hetente megújuló szakköri tevékenységek közül választhatnak.

Ebben a videóban a karácsonyfadísz készítő szakkörön, a gyerekek a pelenkaöltést tanulják.

Rogers Iskola és Óvoda

Video :: Pelenkaöltés szakkör

Mestermunka

A Mestermunka készítésekor a diákok olyan tartalmában és formájában - szabadon választott témát dolgozhatnak fel, ami őket a legjobban érdekli. Ez az első hat év lezárása, melyben képet kaphatnak magukról is a kutatás, megírás, összeállítás, formába öntés terén. Egyben előremutató lehet számukra és a felnőtt világ számára is a későbbi saját tanulási technikájukra.

Komplex óra

A megszokott rogerses órák stílusában nem a tantárgyak szigorú határain belül mozgunk, tevékenykedünk, tanulunk, hanem, mivel általában egy természettudományos és egy társadalomtudományos tanár van jelen, interdiszciplináris szemlélettel, problémaközpontúan járunk egy-egy kérdés végére, dolgozunk fel sokszor heteken keresztül egy témakört. Gyakran a gyerekek önálló prezentációkat készítenek, amit az osztálynak bemutatnak.