Projektek

A különböző projektek a tanulás-módszertani technikák elsajátítására, kipróbálására adnak lehetőséget egy saját téma feldolgozása és bemutatása kapcsán. Ezek egyaránt megmozgatják kicsik és nagyok fantáziáját, alkalmat adnak a választásra és olyan, tantárgyakhoz nem köthető készségek kibontására, mint a kreativitás, a jó szervezőkészség, vagy épp a tolerancia.

Ilyen projekt például a mestermunka, a témanapok, a délutáni szakkörök és a nagyoknál a komplex óra.


Izland témanap

Izland témanapunkon sok mindent megtudtunk erről a különleges országról, ahol az év nagy részében sötét van, júniusban pedig nem megy le a nap. Örülünk, hogy ezen a napon meglátogatott bennünket Izlandról egy pedagógus csoport is, így személyesen is tudtak mesélni az országukról.

Bővebben...

Közlekedés projekt

A Gesztenye osztályban közlekedés projekt keretében ismerkedtünk a közlekedési eszközök történetével.

Bővebben...

„A búza útja” című játszóházban járt a Méz osztály

A délelőtt során a búza útját jártuk be sok játékkal, mesével, énekkel és tánccal. Lisztet őröltünk, tésztát dagasztottunk, zsemlét formáztunk, sütöttünk és ettünk. Közben megismerkedtünk a különböző gabonafajtákkal és a hagyományos kenyérsütés módjával.

Bővebben...

Futkosó 2017

A Rogers napok egyik délelőttjén szoktuk megrendezni a futkosó nevű programunkat, ami az év végi táborunk témájának előkészítése.

Bővebben...

Mestermunka bemutató 2017

A legkomplexebb egyéni beszámoló iskolánkban a mestermunka, amelyet a 6. osztályos diákok készítenek el. A mestermunka egy teljes tanévi önálló kutatás eredménye, ebben sűrűsödik össze az első 6 évnyi tudás: kutatási módszerek, anyaggyűjtés, rendszerezés, tanulási módszerek és az egy előadás felépítése.

Bővebben...

Témanap

A témanapok alkalmával a gyerekek vegyes korcsoportban adott témának különböző oldalról való megközelítésével foglalkoznak, más és más művészeti ágakban (zene, mozgás, képzőművészet, dráma) tevékenykednek.

A januári témanapunkon József Attila: Indiában, hol éjjel a vadak című versét dolgoztuk fel.

Rogers Iskola és Óvoda

Video :: Vers témanap

Szakkör

A szakkör kötelezően választható délutáni foglalkozás iskolaidőben. A gyerekek 5-6 hetente megújuló szakköri tevékenységek közül választhatnak.

Ebben a videóban a karácsonyfadísz készítő szakkörön, a gyerekek a pelenkaöltést tanulják.

Rogers Iskola és Óvoda

Video :: Pelenkaöltés szakkör

Mestermunka

A Mestermunka készítésekor a diákok olyan tartalmában és formájában - szabadon választott témát dolgozhatnak fel, ami őket a legjobban érdekli. Ez az első hat év lezárása, melyben képet kaphatnak magukról is a kutatás, megírás, összeállítás, formába öntés terén. Egyben előremutató lehet számukra és a felnőtt világ számára is a későbbi saját tanulási technikájukra.

Komplex óra

A megszokott rogerses órák stílusában nem a tantárgyak szigorú határain belül mozgunk, tevékenykedünk, tanulunk, hanem, mivel általában egy természettudományos és egy társadalomtudományos tanár van jelen, interdiszciplináris szemlélettel, problémaközpontúan járunk egy-egy kérdés végére, dolgozunk fel sokszor heteken keresztül egy témakört. Gyakran a gyerekek önálló prezentációkat készítenek, amit az osztálynak bemutatnak.