Táborok, kirándulások

Olyan táborokat szervezünk, amelyben a gyerekek közel kerülnek a természethez, átesnek bizonyos megpróbáltatásokon, ráéreznek, hogy lehet a civilizáción kívül is élni.

A táborainkban a gyerekek megtapasztalhatják az egymásra utaltság érzését, a természet különlegességét, kincseit, a "nomád élet" másságát. Átélik az önellátás szükségességét, a kényelem feladását, a gyaloglás és a fizikai erőfeszítés élményét. Alkothatnak, játszva tanulhatnak, együtt lehetnek.

Erdei iskola 2016

Az idei tanév első három hetében mindegyik osztály különböző remek programokon vett részt az erdei iskolában. Legtöbbször gyönyörű napsütéses időnk volt. Emlékezetes élményekkel gazdagodtunk, jókat sétáltunk, ettünk, nevettünk, és sikerült közelebb kerülni egymáshoz, együttműködőbb csapattá válni.

Bővebben...

Év végi tábor 2015

A városlődi táborunk abban különbözött a többitől, hogy nem egy közös ellenség volt, hanem össze kellett fogni, mert csak így teljesülhet a cél. A tábor témája a vikingek voltak. A hagyományokhoz híven a tábor témáját a 6. osztály találta ki és valósította meg.

Bővebben...

Téli osztálykirándulás a Kék osztállyal

Még nyáron határoztuk el, hogy a második osztályban elmegyünk egy téli osztály kirándulásra is – ugyanoda, ahol ősszel erdei iskolában voltunk: Katalinpusztára.

Bővebben...

Év végi tábor 2014

Az idei tanév végén utolsó hetét az iskola táborban töltötte, Bükkszéken. A hagyományokhoz híven a tábor témáját a 6. osztály találta ki és valósította meg.

Bővebben...

Főbb tábori tevékenységeink

 • Kézműves foglalkozások a természetben talált anyagokból
 • Növény- és állatmegfigyelési kutatómunka
 • Zenélés, éneklés
 • Sportolások
 • Kirándulások, a környék feltárása, megismerése
 • A kerettémából merítő színház az utolsó estén, ehhez próbák, díszletek és jelmezek készítése, nagy részük természeti anyagokból
 • Olvasókörök, a kerettémát feldolgozó kutatómunka
 • Osztályprogramok
 • A sátor, az egész tábor, az ebédlő stb. rendben tartása, önellátó munka
 • Választható túlélőtábor
 • Éjszakai akadályverseny és bátorságpróba

Tábordal

Hagyomány már, hogy a keretjátékhoz egy dal is kapcsolódik. Hazaérkezéskor, amikor a vasúti kocsi a csarnokba érkezik, kihajolunk az ablakokon és ezt a dalt énekeljük, hogy üdvözöljük a szülőket és elbúcsúzzunk egymástól. A következő év tanévnyitóján is ezzel a dallal köszöntjük egymást és a Rogers Iskolához csatlakozó elsősöket.

Bizonyítványosztás

A tanévzárót- értékelve az elmúlt 10 hónap közös munkáját rendszerint az aktuális táborban tartjuk, csakúgy, mint a bizonyítványosztást is. A tanévzáró egyike a legfontosabb ünnepeinknek. Itt ballag át minden osztály a következő évfolyamba: ezután már mindenki egy évvel idősebb lesz!

Ez a video betekintést nyújt a tanévzáró bensőséges hangulatába:

Video :: Bizonyítványosztás

Kirándulások

Az osztályok egy tanév alatt többször mennek különböző kirándulásokra, gyakran a szülőkkel együtt. Az öko iskolánk keretein belül a tanítási időn kívül is szervezünk kirándulásokat a családok számára.

Erdei iskola

A tanév első heteiben 3-5 napos erdei iskolában vesznek részt a gyerekek. A Rogers Erdei Iskola komoly szakemberek vezetésével kialakított rendszer. Sokféle gazdag programmal találkozhatnak a gyerekek: pl. madárgyűrűzés, vízbiológia, gyógynövénytúra, odú készítés...