Like
Rogers, az együttműködés, a bizalom és
a sokoldalú tudás iskolája Miben több ez az iskola?

Nyílt Napok a Rogers Iskolában

Köszönjük érdeklődését iskolánk iránt.
A Rogers Iskolában a 2016/2017-es tanévben 5 alkalommal szervezünk nyílt napot, hogy a szülőknek lehetősége legyen megismerni iskolánkat, és minden fölmerülő kérdésre választ tudjunk adni. Januártól pedig az egész családot várjuk a játékos ismerkedő foglalkozásokon, ahol a gyerekek is kipróbálhatják, milyen Rogers iskolásnak lenni.

Nyílt napok időpontjai: 2016. november 15., november 30., 2017. január 12., február 7., március 7.

Célunk a tananyag elsajátítása mellett a szociális kompetenciák fejlesztése

Fontos, hogy akik hozzánk íratják be a gyermekeiket, tisztában legyenek azzal, hogy több mint 25 éve működő alternatív iskolánk mit kínál a családok számára. Nálunk a tananyag elsajátítása mellett kiemelt szerepe van a szociális fejlődésnek. Hisszük, hogy a Rogers Iskolát elvégezve tudatosabb, önállóbb, a felelősséget bátrabban vállaló felnőtt lesz a gyerekekből. Célunk, hogy a gyerekek úgy találják meg egyéni útjukat, hogy közben megtanulnak egy közösségben együtt élni. Közösségünk tagjai a diáktársak, a tanárok, és szülők is. Olyan szülőket várunk, akiknek a nevelésről vallott nézetei közel állnak a miénkhez, és akik tudnak időt és energiát szánni arra, hogy sok mindent beépítsenek szemléletükbe az iskolában tapasztaltakból.

Részletes pedagógiai program és tanterv

Nyílt napok programja

A nyílt napok programja egységesen reggel 8 órakor kezdődik!

08:00 - 8:30 köszöntő, bemutatkozás helyszín: I. emelet könyvtár
08:30 - 10:40 óralátogatások helyszín: osztálytermek
10:40 - 11:10 beszélgetés a látottakról, hallottakról helyszín: I. emelet könyvtár
11:10 - 12:00 óralátogatások helyszín: osztálytermek

Jöjjön el ismerkedjen meg velünk!

További információk a jelentkezéssel kapcsolatban: Kecskeméthy Ági iskolatitkárunk szívesen áll az érdeklődők rendelkezésére, munkanapokon 8-16-óráig a +36 1 209-3609-es telefonszámon.

Az érdeklődők nagy száma miatt a nyílt napra előzetes bejelentkezést kérünk emailben (rogersinfo_kukac_rogersiskola.hu).

Amennyiben iskolai felvétel ügyben egyéni beszélgetésre szeretne időpontot egyeztetni, akkor kérjük jelezze ezt nekünk e-mailben (rogersinfo_kukac_rogersiskola.hu) az alábbi adatok megküldésével: gyermekének neve és születési dátuma, édesanya neve és lakcíme, egy telefonszám, amin visszahívhatjuk.

Köszönjük az érdeklődését iskolánk iránt!

Kompetencia alapú oktatás

Iskolánkban kompetencia alapú oktatás folyik

A Carl Rogers Személyközpontú Alapítványi Iskola, Budapest azon általános iskolái közé tartozik, ahol kompetencia alapú oktatás folyik. Mit jelent a kompetencia alapú oktatás?

A kompetencia alapú oktatás célja az, hogy a gyermekek a mindennapi életben hasznosítható tudással rendelkezzenek - nem lemondva az ismeretek elsajátításáról, vagyis ismeretekbe ágyazott képességfejlesztés megvalósítására törekszik.

A kompetencia alapú képzés kezdetektől, az iskola 1990-es alapításától jellemző ránk. Az évek során jelentős tapasztalatokat szereztünk az általános iskolai kulcskompetenciák fejlesztése terén. Büszkék vagyunk rá, hogy az Oktatási Hivatal által végzett országos kompetenciaméréseken a Rogers Iskola tanulói mindkét kompetenciaterületen (matematika, szövegértés) kiemelkedően, magasan mind az országos, mind a budapesti átlag felett teljesítettek.

Részletes kompetenciamérési eredményeink itt

A témáról további részleteket a Rogers blogban talál:

Rogers Iskola nevelési tanácsok - mi is az a kompetencia alapú oktatás?

Nyílt napok

Nyílt napjainkat az alábbi dátumokon tartjuk az idei tanévben:

  • 2016. november 15.
  • 2016. november 30.
  • 2017. január 12.
  • 2017. február 7.
  • 2017. március 7.
Kecskeméthy Ági iskolatitkárunk szívesen áll az érdeklődők rendelkezésére, munkanapokon 8-16-óráig az alábbi telefonszámon:

+36 1 209-3609

Előzetes bejelentkezést kérünk emailben.

Kopogtató

A gyerekeknek készség- és képességfejlesztő játékokat tartunk, bevonva őket az általunk használt tanulási formákba, helyzetekbe.

Rogers kopogtato

Ismerkedő foglalkozások

Munkatársaink

Alapítványunk

Iskolánk és óvodánk fenntartója a Carl Rogers Személyközpontú Iskola Alapítvány.

Alapítványunk